Bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Karabük'e gelen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı, Karabük Valisi Mustafa Yavuz Eskipazar ilçesinde karşıladı.

Tarım ve Orman Bakanı  İbrahim Yumaklı, Vali Mustafa Yavuz ve beraberlerindeki heyet  Eskipazar ilçesinde Banaz Deresi üzerine kurulan ve gövde inşaatı tamamlanarak,  su tutmaya başlayan Haslı Barajı’nda inceleme yaparak  Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta’dan barajla ilgili bilgi aldı.

Haslı Barajı’nda bir açıklamada bulunan Bakan İbrahim Yumaklı su verimliliğinin üzerinde hassasiyetle durulması gerektiğini ifade ederek 2024 yılının başından itibaren planlarının uygulamaya konulduğunu, en çok suyu kullanan sektörün tarım, daha sonra sanayi ve kentsel kullanım şeklinde olduğunu ve  suyun verimli kullanılmasının önemini ifade etti.  Bakan İbrahim Yumaklı:“Burası Haslı Barajı; 350 milyon liralık yatırıma sahip,  son 22 yılda suya yön veren yapılardan önemli bir tanesi.
Yaklaşık 10 binin üzerindeki su ve sulama yapıları ile ilgili olarak yapılan yatırımların, bugünkü değeri toplam  2.4 trilyon liradır.  Bu barajımız; 51 metre yüksekliğinde,  yan sahadaki ise 54 metre yüksekliğinde olup; 254 hektarlık bir alanı sulamış olacak.  Bütün amacımız; su olmadan üretimin yapılması mümkün olmadığından , su kaynaklarımızla ilgili nerede bir imkan bulursak onu değerlendirmektir. Ekonomimiz için çok değerli olan enerji barajlarını,  sulama barajlarını ve bunun yanında; sanayi ile alakalı kentsel kullanım ile ilgili barajları inşa etmeye devam edeceğiz .”şeklinde konuştu.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ