Zonguldak Barosu başkanımız çok değerli bir insan.

Sadece avukatlık yönü olduğunu sanıyordum ama öyle değilmiş, Geçtiğimiz günlerde basın toplantısı için Baro Başkanı Av.Özel Eroğlu’nun makamındaydık.

Toplantı öncesinde gazeteciler olarak bir süre sohbet ettik.

Kendisi son derece sportmen bir insan. İlerlemiş yaşına rağmen oldukça dinç Bu dinçliğini spor yapmasına borçlu olduğunu söyledi.

Çok uzun yıllar futbolculuk yaşantısı olduğunu söyledi.

Halen daha sörf yaptığını, kano kullandığın ve yürüyüşlerini aksatmadığını söyledi. Ereğli’de yelken kulübünün kurucusu olduğunu söyledi.

Baro başkanlığını ise en iyi şekilde başarıyla yerine getiriyor. Kendisine görevinde başarılar diliyorum.

Sağlık ve sıhhat diliyorum. Bugün 24 Temmuz Basın Bayramı ve Basından Sansürün kaldırılışının 111. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen törenlerde Zonguldak Baro Başkanımız Av. Özel Eroğlu bizi yalnız bırakmadı.

Bu özel günümüzde bizim yanımızda olarak bizleri son derece mutlu etti. Baro Başkanı Av.Özel Eroğlu 24 Temmuz basın bayramımızı kutladı hem de biz basın mensuplarından çok özel bir ricada bulundu.

BAM Kısaca: Bölge Adliye Mahkemesi Yani üst mahkeme Diyelim ki bir mahkeme bir dosyayı karara bağlıdır. Bu dosya mecburi olarak bir üst mahkemeye gidiyor ve bu mahkemeler de Bölge Adliye Mahkemesi oluyor Türkiye’de 11.BAM kuruldu Baro Başkanı Eroğlu, 12.BAM’ın Zonguldak’a kurulması için basın mensuplarından siyasetçileri sık sık konuyu gündeme getirmeleri konusunda rica etti.

Bir üst mahkemeye yılda yaklaşık 100-150 bin dosya geliyor.

Şimdi Zonguldak’ta bir Bölge Adliye Mahkemesi kurulduğunda çevremizde bulunan 6-7 ilden yılda mahkemelerce karara bağlanmış olan dosyalar bir üst mahkeme olarak binlerce dosyanın geleceği anlamına gelir

Bu binlerce avukatın, binlerce kişinin her yıl davasını takip etmek üzere Zonguldak’a gelmesi, konaklaması, yemesi, içmesi artık siz düşünün.

Ayrıca BAM için ayrı bir bina ve onlarca kişinin ayrıca istihdamı demektir. Yani her anlamda BAM’ın Zonguldak’a kurulması için Baro başkanı Özel Eroğlu’nun biz gazetecilerden bu konuyu her zaman gündeme getirin, sık sık ilimiz milletvekillerine ve siyasetçilerine hatırlatılması yönündeki çağrısı son derece haklı. Bu Zonguldak yararına bir talep İlimizin menfaatine olan bu talebi biz gazeteciler olarak sık sık gündeme getirmek tabi ki bizlerin en başta görevidir.

ZEKİ TOSUN, CUMA GÜNÜ ADALET BAKANI İLE GÖRÜŞEBİLİR..

Evet AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun’a buradan bir çağrıda bulunuyorum. Perşembe ve Cuma günü (Bugün-Yarın) İl Başkanları toplantısı yapılacak. Cuma günkü toplantıya Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tüm bakanlar katılacak. Yani Adalet Bakanı da o toplantıda olacak. AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Adalet Bakanına bu konuyu iletebilirse, Zonguldak’a da Bölge Adliye Mahkemesi kurulması talebini bizzat iletirse mükemmel olur.

TEŞEKKÜRLER..

24 Temmuz basın Bayramında bizzat yanımızda olan; Zonguldak Belediye Başkanı Dr.Ömer Selim Alan’a, Zonguldak Barosu Başkanı Av.Özel Erdoğlu’na, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Kapıcı’ya, Zonguldak BKM Müdürü Abdullah Bakır’a, Ayrıca bu günümüzü mesajlarıyla kutlayan tüm siyasetçilere, bürokratlara, sivil toplum kuruluşları temsilcilerine teşekkür ediyoruz.

VE KANAL Z OLARAK ARTIK TÜM DÜNYADAYIZ :)

Evet Kanal Z olarak yine tüm dünyada izlenebileceğiz. Ve önümüz deki çok kısa sürede Her şey hazır Tabi ki bizlerde hazırız Çok az kaldı İnanın çok az Bu kadar bekledik bir kaç gün daha bekleyebilirsiniz Azcık sabredin :)