MİLLETVEKİLİ TUNÇ  “SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI TASARISI” KARARINI PARLAMENTO TV’YE DEĞERLENDİRDİ

“ALINAN BU KARARI VE BU KARARA İMZA ATAN SENATOLARI KINIYORUZ”

AK Parti Bartın Milletvekili, TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili Yılmaz Tunç, ABD Senatosu'nun “sözde ermeni soykırımı tasarısı” hakkında aldığı yok hükmündeki kararını Parlamento TV’ye değerlendirdi.

“Karar siyasi olarak alınmıştır”

 Milletvekili Tunç, “ABD Senatosu'nun bu saçma sapan “sözde soykırım tasarısı” kararını kınayan, reddeden ve yok hükmünde sayan TBMM Başkanlık Tezkeresini HDP hariç tüm partilerin oylarıyla kabul ettiklerini açıklayarak, bu kararın yok hükmünde olduğunu tarihteki olayların gerçekleşip gerçekleşmediğini, Siyasetçiler ve parlamentolar değil! Tarihçiler bilir! Tarihi kaynaklara bakmak gerekir.” Dedi 

“Türkiye kendi arşivlerini bütün dünyaya açmıştır”

Milletvekili Tunç, Sözde Ermeni Soykırımı ile ilgili olarak “Türkiye kendi arşivlerini bütün dünyaya açmıştır.” diyerek “Biz ecdadımızla gurur duyuyoruz. Yanlış işlerin içerisinde olmadılar diyoruz. Cesaretle arşivlerin açılmasını sağladık. Dünyanın bütün Tarihçileri inceleyebilir. Ancak Ermenistan kendi arşivlerini açmamıştır. Dolayısıyla Amerika Birleşik Devletleri siyasi bir karar alıyor. Tarihi siyasete alet ediyor. Bu doğru değil, Türk-Amerika ilişkilerini olumsuz etkileyen bir husus. Bu nedenle Amerika Senatosunda alınan bu kararı ve bu karara imza atan senatörleri kınıyorum. Yaptıkları doğru değil müttefiksek eğer müttefikin gereklerini yapmaları gerekir.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi