Rektörlük binasında düzenlenen iftar programına Zonguldak ve Bartındaki yerel ve ulusal bazda yazılı ve görsel basın kuruluşları temsilcileri katıldı.

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Orhan Uzun, yirmi yedi araştırma alanında Türkiye'de en iyi üniversiteler arasında olduklarını söyledi.
Rektör Uzun yaptığı konuşmasında, Türkiye'de ihtisaslaşma başarısını gösteren 25 üniversiteden birisi olduklarını, Ulusal ve uluslararası sıralamalarda her geçen gün yerini daha yukarılara taşıdıklarını ifade etti.

Dünyanın saygın sıralama kuruluşlarından Times etki sıralamasında geçen yıl yani 2023 yılı içerisinde iki alanda dünyada ilk 300'deyiz. Türkiye'de ise ilk 3 üniversite arasına girdiklerini kaydeden Bartın Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Orhan Uzun. Şunları söyledi:

“Hepinizi şahsım ve üniversitem adına saygı ve sevgiyle selamlıyorum ve hoş geldiniz diyorum. Saygı değer konuklarımız, geride bıraktığımız günlere bakınca her geçen gün büyüyen bir üniversite görüyoruz. Gelişen ve üreten bir üniversite görüyoruz. Değer katan, çalışan ve rekabetten çekinmeyen bir üniversite görüyoruz. Bugün 18 bine yakın öğrencimiz bulunuyor. Bartın Üniversitesi Türkiye'nin 81 ilinde olduğu gibi artık 5 kıtadan ve 67 farklı ülkeden öğrencileri olan bir yüksek öğretim kurumu haline geldi. 
Türkiye'de ihtisaslaşma başarısını gösteren 25 üniversiteden birisiyiz. Ulusal ve uluslararası sıralamalarda her geçen gün yerimizi daha yukarılara taşıyoruz. Dünyanın saygın sıralama kuruluşlarından Times etki sıralamasında geçen yıl yani 2023 yılı içerisinde iki alanda dünyada ilk 300'deyiz. Türkiye'de ise ilk 3 üniversite arasına girdik. TÜBİTAK tarafından hazırlanan alan bazlı yetkinlik analizi haritasında iki alanda Türkiye birincisiyiz, yedi alanda Türkiye'de ilk beşteyiz, yirmi yedi araştırma alanında da Türkiye'de en iyi üniversiteler arasındayız. Öğrencilerimizin yaptıkları projelerle. Örneğin son 5 yılda 797 proje üretti öğrencilerimiz. Ön lisans ve lisans düzeyindeki öğrencilerimizden bahsediyorum elbette. 16 bin civarında ön lisans ve lisans üstü öğrencimiz olduğunu düşündüğümüzde her 20 öğrenciden birisi proje yürütücüsü olarak görev yaptı. Bir proje yürüttü. Projede görev alan diğer öğrencileri düşündüğümüzde ise bu rakam çok daha yukarılarda ve belki 15 öğrenciden biri ya da 10 öğrencimizden birisi de projelerde görev alma imkanına sahip oldular. Yani sadece akademik insan kaynağımızla değil, öğrencilerimiz ve mezunlarımızla da başarıyor ve yarınlarımıza değer katmaya çalışıyoruz. 

Sözlerimin sonunda şunu ifade etmek isterim. Evet, Bartın Üniversitesi büyüyor, gelişiyor ve kazanımlarının üstüne yenilerini ekleyerek yarınlara kararlı adımlarla yürümeye devam ediyor. 
Bunu da siz değerli basın mensuplarımızın da olduğu tüm birleşenleriyle birlikte yapıyor. Bu noktada Türkiye yüzyılında elde ettiği başarılarla, Türkiye'nin yüz akı olan, yetiştirdiği nitelikli insan kaynağı ve bünyesindeki çalışmalarla yarınların güçlü Türkiye'sinin inşa edilmesine katkı sağlayan üniversitemize verdiğimiz destek için hepinize teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Kaynak: Ercan Demir