Korana Virüs'ün yeni türü olan Kovit 19'la olan mücadelemiz başarılı bir şekilde devam ediyor.
Sokağa çıkma kısıtlamaları olsun, 65 yaş ve üstü ile 20 yaş altı yaş grubunun sokağa çıkmalarının yasaklanması, ayrıca sokağa çıkma yasakları olsun,
Tüm dünyaya örnek olan sağlık sistemimiz, sağlık yatırımlarımız, sağlık ordumuz ile gerçekten Türkiye çok güzel işler başarıyor.
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın her gün düzenli olarak yaptığı basın açıklamaları ile kamuoyu aydınlanıyor, yapılan mücadelenin başarısına şahit olunuyor.
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın son yaptığı açıklamada, "Test sayısındaki artışa kıyasla vaka sayısındaki artış öngörülebilir düzeyde. İyileşen hastalarımızın sayısı 44.000'i, toplam vaka sayımızın da üçte birini geçti. Yoğun bakıma ihtiyaç duyan hasta sayımız azalmaya devam ediyor. Tedbirde ısrarcı olalım." şeklindeki açıklaması ile daha da mutlu olduk.
30 ildeki vaka sayıları 10'un altına kadar düşmüş durumda.
Zonguldak mı?
Zonguldak inanı çok güzel bir şekilde başarıyor.
250'ye yakın vaka sayısının 70'in altına kadar düştü ve hızla düşmeye de devam ediyor.
Zonguldak'taki başarının altında ise İl Pandemi Kurulu'nu ve Hıfzısıhha kurullarını almış olduğu ilçeler arası geçişlerin kısıtlannası, karantinaya alınan evlerin sıkı bir şekilde takip edilerek kişilerin kontrol altında tutulması, halk pazarların geçişi süre kapatılması, insanların sokağa acil olmadıkça çıkmaları konusundaki uyarılar, vs. gibi önlemler sayesinde Zonguldak'ta güzel günler çok yakın.
Başarıyoruz
ama gevşemeyeceğiz
İyi bir süreç yakalandı ama disiplinli davranmaya devam etmeliyiz.


**

1 MAYIS SESSİZ KUTLANDI, SEMBOLİK KUTLANDI
1 Mayıs'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle Zonguldak'ta 1 Mayıs kutlamaları da bir gün öncesinde (30 Nisan Perşembe) basın açıklamaları şeklinde gerçekleştirildi.
Hak-İş  saat 11.00'de Madenci anıtında  sosyal mesafeye uygun bir 10 dakikalık bir zaman diliminde basın açıklaması yaparak 1 Mayıs'ı kutlarken,  Kamu Emekçileri sendikası konfederasyonu saat 17.00'de, Genel Maden İşçileri Sendikası'da aynı şekilde saat 17.30'da yine Madenci Anıtında çok a sayıda sendikacıyla beraber  basın açıklaması yapılarak 1 Mayıs kutlandı.
Mamur-Sen'de aynı şekilde 1 Mayıs'ı online olarak kutladı.
Diğer işçi ve memur sendikaları ise yaptıkları basın açıklamaları ile kutladılar.
Emeğin ve emekçinin başkenti olan Zonguldak'tan tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Uluslararası Dayanışma, Birlik ve Mücadele Günü kutlu olsun
Kutlu olsun ama dediğim gibi bu sene ki 1 Mayıs gerçekten çok mahsundu.
Bu korona virüs belası nedeniyle hiç bir şeyde tad kalmadı,her şey  alt üst oldu.
sembolik olarak kutlandı, sessiz olarak kutlandı
Yinede kutlu olsun


*

MUTLU YILLAR..
O aynı zamanda bir organizatör, 
Aynı zamanda  bir hayvansever
Aynı zamanda bir halk oyunları eğitmeni, öğrencilerinin kursiyerlerin nur hocası, nur yüzlü eğitmeni..
Ve her şeyden önce iyilik timsali bir insan
o kim mi
Tabi ki Nur Sarı
Duydum ki doğum günüymüş
Bende onu bu köşeden doğum gününü sürpriz bir şekilde kutlayayım istedim.
Nice mutlu yıllara hocam
İyi ki varsınız