Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, bundan yaklaşık 1 ay önce muhtarlar ile birlikte Zonguldak liman sahil parkında gezi ve incelemeler yapmış ve muhtaralar çalışmalar hakkında bilgi vermişti.
Hatırlıyorum Başkan Ömer selim alan Zonguldak adliyesi önünde firma yetkilyileriyle bir araya gelmiş ve orada aynen şu açıklamayı yapmıştı.
1 Eylül’de başlayacak olan yeni adli yıl öncesinde adliye önündeki çalışmalar tamamlanacak ve hizmete açılacak.
Evet Zonguldak Belediye Başkanı sözünü tuttu ve çalışmalar tamamlandı.


BAŞSAVCI ABDURRAHİM ALAN ZGC’Yİ ZİYAERET ETTİ

Dün Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’mizin (ZGC) önemli bir konuğu vardı.
Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan ZGC’ye İade-i nezaket ziyaretinde bulundu ve hem de bu vesile ile birlikte ZGC’yi ilk ziyaret ederek yeni yönetimimizi kutlayan ilk isim oldu.
Sayın Başsavcımızla ziyarete karşılıklı sohbetler yaptık. Yeni adli yıl ile ilgili olarak önemli mesajlar verdi, 
Sayın başsavcımıza ziyareti için teşekkür ediyoruz. 

Sayın başsavcımız ZGC ziyaretinde karşılıklı sohbetimizde konuşmasının satır aralarında önemli mesajlar verdi. Örneğin toplumda stres ve gerilimin fazla olduğuna dikkat çekerek uzlaştırma mekanizmasının daha da geliştirilmesi gerektiğine işaret etti. Sayın başsavcımız son derece haklı

Ve 40 günlük tatilin ardından 2021-2022 adli yılı bugün (1 Eylül) başlıyor.
Hukuk devleti ilkesinin gereği olarak görev yapan yargı organları demokratik sistemin sağlıklı olarak işlemesine hizmet etmektedir. Hukukun üstünlüğü, devletin hukuka bağlılığını, yasama ve yürütme erkleri ile yönetimin işlem ve eylemlerinin bağımsız yargı tarafından denetimini sağlar, temel hak ve özgürlüklerin güvencesini oluşturur. Adaletin sağlanmasında yargının bağımsız ve tarafsız bir şekilde işlevini yerine getirmesi büyük önem taşımaktadır. Bu, aynı zamanda halkın adalete duyduğu güveni pekiştirmektedir.
Devletimizin yasama ve yürütme gibi temel kurumlarından biri olan yargı organı; hakimleri, savcıları, avukatları ve diğer çalışanlarıyla bu görevi en iyi şekilde yerine getirmek için çaba göstermektedir. 
Çağdaş demokrasilerin temelini oluşturan hukuk devleti, temel hak ve özgürlüklere saygılı, bu hak ve özgürlükleri koruyucu adil bir hukuk düzeni kuran ve bunu sürdürmekle kendisini yükümlü sayan, tüm işlem ve eylemleri yargı denetimine bağlı olan devlettir. Birey hak ve özgürlüklerine duyulan saygı, demokratik hukuk devletinin ürünü, aynı zamanda da doğal bir sonucudur. Haksızlığa uğradığını düşünen bireylerin, umutsuzluğa kapılmadan, demokratik yollarla haklarını aramaları için olanaklar sağlamak, toplum huzurunun temeli ve çağdaş bir yaşamın ana kuralıdır. Bir hukuk devletinin varlığı ancak tarafsız bir yargı sistemi ile mümkündür.
Demokrasiyi güçlendirmek, vatandaşların adalet beklentisine en yüksek cevabı vermek, uluslararası alanda Türkiye'nin hukuk devleti niteliğini güçlendirmek amacıyla devletimizin en iyi şekilde çalışma içinde olduğundan asla kuşkumuz yok.
Yeni adli yılda adalet hizmetini etkin, verimli, hızlı ve tarafsız bir şekilde yerine getirmeye çalışan tüm hukukçularımızı kutluyorum. Temel hak ve özgürlüklerin teminatı olan hukuk devleti prensiplerinin daha da güçlenmesini, adalete güvenin artarak devam etmesini temenni ediyorum.  Milletimizin adalet beklentisinin adil, tarafsız, bağımsız, etkili ve süratli bir biçimde yerine getirilmesi bu adli yılda tabi ki beklentimizdir. Bu asil görevde mesai mefhumu gözetmeksizin özverili çalışmalarda bulunan hakimlerimizi, savcılarımızı, avukatlarımızı ve adliye personelimizi tebrik ediyor, ebediyete intikal eden hukukçularımızı rahmetle anıyorum.
Yeni adli yılın, milletimiz için adil bir yıl olmasını diliyorum.

**

YOĞUN MESAİ BİZİ BEKLİYOR..

Bizim için yine yoğun bir mesai başlıyor
Ağustos ayında Zonguldak Belediyesi ve ilçe belediye meclisleri tatildeydi.
1 Eylül itibariyle hepsi meclis toplantılarına başlıyor.
Aynı şekilde İl Genel Meclis toplantıları da başlıyor
Bunu yanında ilimizdeki çeşitli köydeş birlikte, turizm ve alt yapı birlikleri gibi çalışma grupları da toplantılarına başlıyor.
Yani biz gazetecileri yoğun bir mesaj bekliyor

**
GÜNÜN SÖZÜ: 
Dünya; var gibi görünen bir yalan... 
llah; yok gibi görünen bir gerçektir... (Hz. Mevlana)