Başlıkta bahsi geçen BATMAN ülkemizdeki kentlerden biri olan değil, çizgi roman kahramanlarından olan BATMAN …. Daha bir çok kahraman var bildiğimiz/okuduğumuz/izlediğimiz ! Örneğin SUPERMAN var, dişisi WONDER WOMAN da. Süper hızlı FLASH var, WOLVERİNE, HULK, Dr. STRANGE, de var örümcek adam SPİDER MAN de ! Bizim lokal kahramanlarımız da var KARA MURAT gibi, TARKAN, KARAOĞLAN, MALKOÇOĞLU, KÖROĞLU gibi ama şu bastı bacak Polat’ı sayamıyorum. 

   Benim gözümde asıl kahraman BATMAN’dır. İlki sizin gibi benim gibi İNSANDIR. Ölümlü bir fanidir. Yemek yer, uykusu gelir, gözünde binlerce metre uzağı görme yeteneği yoktur. Mesela uçamaz. Batmobili olmazsa bakkala gidemez. Doğa üstü yetenekleri asla olmamıştır. İki karateci bir araya gelse ağzını burnunu dümdüz yaparlar. 

   Damlardan aşağıya inişi sadece teknolojik marifetidir. Aerodinamik kıyafetleri vardır. Zırhlı, hafif pelerinli giysisi ve uçuşa imkan veren kanatları vardır kombinde, Jüri önüne çıksa IVANA SERT bile “bizimlesin” derdi … K esinlikle suçluları yok etmiyor (öldürmüyor) yakalıyor paket yapıyor ve adalete teslim ediyor. Üzerindeki silahlar kıyıcı değil, hafif ve bayıltıcı özellikte …. Araçları var, hayali gibi gelebilir ama siz alışkınsınızdır hayali işlere , 10 yıldır uçamayan uçağa, 15 yıldır asfalta çıkamayan otomobile bile alışmadık mı, hatta sipariş bile verdik, bankadan kredi kullanıp. Batmobil’e veya Batplane/Batcopter’e mi şaşırıyorsunuz? Adı üzerinde KURGU, kurgu … Ancak elin adamları yaptılar artık zenginseniz size özel bir BATMOBİLİNİZ olabilir. Zırhlı , güçlü ve kolay kolay kaza yapmayan süratli araçlar artık parası olan herkese satılıyor. Bana inanmıyorsanız Diyanet işleri Başkanına sorun, onun bile var zırhlı lüks pahalı bir aracı var. 

  Batman benim gözümde değerli bir kahraman. Önce çok zengin ama CİMRİ mal manyağı ve eli sıkı biri değil. GOTHAM kentinin en zengini ama o kentte hiçbir ihaleye girip, tüm işleri WAYNE ENDÜSTRİ ye(BATMAN’IN şirketi) verin demiyor. Hayali şirketinde sanki gerçek Müslüman gibi işi ehline veriyor. Kurumda tek bir akrabası, yeğeni, yakını çalışmıyor. İşe emeğe önem veriyor. GOTHAM kentinde hayır işlerinde ilk sırada hep. Fakir babası. Yoksulun yanında, haksızın karşısında. Halkın parasını çar çur eden GOTHAM valisi ve belediye başkanı BATMAN dan zerre hoşlanmıyor hatta nefret ediyorlar. Onlar halkın vergilerini(parasını)  boş işlerde harcarken, kamu kurumlarına yakınlarını, yandaşlarını doldururken GOTHAM’ın kenar mahalleri, varoşları BATMAN ın eline bakıyor. İşsizlik GOTHAM da büyük sorun. BRUCE WAYNE( yani BATMAN) şirketinin CEO’larına talimat verip yeni iş alanları açın diyor. İnsanlara balık vermeyin, olta, misina ve kova verin onlara balık tutmayı öğretin diyor. İster misin bizim Hıristiyan sandığımız Bruce WAYNE sıkı bir Müslüman çıksın. Olur mu olur her şey ALLAH’tan! 

   Bana göre BATMAN’ı diğer kahramanlardan ayıran asıl özellik “ölmekten korkmuyor” . Yanında yüzlerce koruması yok. Pazara da, çarşıya da tek başına gidiyor. Hatta evindeki tek çalışan ALFRED nerdeyse ALZHEİMER olmuş yaşlı bir adam. Yıllarca ailesine baktığı için onu bir huzurevine yollamayı düşünmüyor. İşim bitti, bas kıçına tekmeyi demiyor. BATMAN bayağı bayağı VEFALI biri bizim BRUCE … Hatta ALFRED in alt(hasta) bezlerini SOSYAL HİZMETLERE yük olmasın diye gidip ECZANEDEN kendi parasıyla alıyor. 

  Ölümden korkmuyor dedik, bu ciddi ciddi bir Müslüman özelliğidir. Gerçek Müslüman ölümden değil AHİRETTE hesap verememekten korkar. Size net bir bilgi vereyim, ölümden en çok Yahudiler korkar. Daha uzun nasıl yaşabiliriz diye, Mozambik’te Sudan’da garip gureba üzerinde binlere ilaç denediler. Hayattaki tek ilahi adalet “ECEL” dir. Kimseye iltimas yapılmaz. Kuran-ı Kerim’e göre hiçbir FANİ buna engel olamaz, isterse ŞEYH olsun isterse ŞIH olsun ! 

   Bizim BRUCE WAYNE( yani BATMAN) adam gibi adam. gelse bizim kente aday olsa gider kampanyasında gönüllü çalışırım. Adam işi ehline veriyor. Kamu malını değil şahsi servetini halka dağıtıyor. Garibanın/düşkünün, gerçekten yanında. Daha zengin olayım milletin orasına burasına koyayım derdinde değil. Ölümden değil ADALETSİZLİK yapmaktan korkuyor. 

     Sizi bilmem ama ben kurgu kahraman olarak BATMAN’I tek geçerim.