Dün (Cuma) Zonguldak’ta önemli bir açılış vardı. Zonguldak’ta tır parkı mevkiinde yapılacak olan Merkez cami’ni temel atma töreni gerçekleştirildi. Zonguldak’ta yıllardır yazdım ben bunu. Zonguldak’ın gerçekten binlerce kişini aynı anda namaz kılabileceği bir camiye ihtiyacı var diye. Zonguldak’ta avlusunda yüzlerce, binlerce kişini aynı anda saf tutabileceği, cenaze namazı kılabileceği b.in camiye ihtiyaç var diye. Ve bu nihayet gerçekleşiyor. Vali Ali Kaban’ın döneminde başlayan Proje nihayet vali Ahmet Çınar ‘ın döneminde hayat geçiyor. Merkez Camii’ni temel atma töreninde konuşan Vali Ahmet Çınar, Caminin Bayburt Grup tarafından tek başına yapılacağını ve en az 30 milyon liraya (Eski parayla 30 trilyon) yapılacağını ve en kısa zamanında tamamlanarak ibadete açılacağını kaydetti. Kimileri her ne kadar hala (Yeni camiye ne gerek vardı” gibilerinden söylemlerde bulunsalar da. Böyle bir camiye Zonguldak’ın ihtiyacı var. Bu cami Zonguldak’ın silületine yeni bir imaj katacak. Camimiz şimdiden hayırlı olsun 

Bugüne kadar Türkiye’ni bir çok ketinde 4 cami ve 4 okul yaptıran Bayburt Grup şimdide Zonguldak’ımıza dev bir cami yaptırıyor. Ve bu caminin yapımını tek başına üstlenen Bayburt Gruba ben şahsen teşekkür ediyorum. Bayburt Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Şener, konuşmasında grup olarak Zonguldak’a 1985 yılarında geldiklerini ve Zonguldak’ı çok önemsediklerini belirterek, “Artık Zonguldaklıyız” dedi. Gerçekten artık onlar Zonguldaklılar.

 

**

BUGÜN ÇOK YOĞUNUZ

Bugün Zonguldak7ın önemli konukları var

Bugün Zonguldak olarak gerçekten çok yoğun olacağız

Bugün hani derler ya başımız kaşımaya vakit dahi bulamayacağız

Bugün Zonguldak’a Türkiye’ni çok yatkından tanıdığı üç isim geliyor.

 

SPOR BAKANI ZONGULDAK’TA STAD MÜJDESİ VERECEK Mİ

Bugün Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak Zonguldak’ta olacak.

Zonguldak’ta AK Parti Genel Merkez MKYK Üyesinin düğününe katılacak olan Bakan Bak, ardından AK Parti Zonguldak İl Gençlik kolları kongresine katılacak.

Tabiî ki Spor bakanı deyince akla ilk gelen Kemal Köksal Stadyumu.

Kemal Köksal Stadyumu bilindiği gibi yapılıp yapılmayacağı bir muamma.

Sadece kapalı tribünü yıkılarak yeni tribün yapıldı ama üç tarafı duruyor.

Bu konuyu birinci ağızdan öğreneceğiz inşallah., Bilindiği gibi 2018 planlamasında Zonguldak Stadyumu yatırım programında yoktu. Zonguldak olarak Spor bakanımızdan bugün stadyum müjdesini almak istiyoruz.

İnşallah diyelim

Umut ediyoruz 

Bakan bak Zonguldak olarak inşallah bu müjdeyi bizlere verir.

 

KILIÇDAROĞLU ÇALIŞTAYA KATILIYOR

Sadece spor bakanı değil aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geliyor.

İlk olarak zonguldak belediyesi’ni ziyaret edecek olan Kılıçdaroğlu ardından Cumhuriyet Halk Partisi tarafından düzenlenen Kömür çalıştayına katılacak.

Bugün Zonguldak Dedeman Otel’de yapılacak olan kömür çalıştayda madencilik masaya yatırılacak. Ve Kemal Kılıçdaroğlu’da çalışta da konuşma yaparak, Türkiye gündemini değerlendirecek.

 

VE AZİZ YILDIRIM

Ve tabiî ki Aziz yıldırım

Fenerbahçe spor kulübü Başkanı

Türkiye’ni çok yakından tanıdığı bir işadamı.

Bugün Ereğli’de ilk olarak dernek açılışı yapacak. Ardından Kozlu’da basketbol potası açılış törenine katılacak 

Son olarak ise Zonguldak Fenerbahçe taraftar derneği tarafından düzenlene geceye katılacak.

Kendisine bu aralar eleştiri çok.

Hıncal Uluç’undan Fatih terim’i kadar  hep eleştiriliyor.

Bakalım bu eleştirilere cevap verecek mi

Bekleyelim e görelim

Aziz Yıldırım bakalım ne konuşacak.

Bu söylediklerim dışında ayrıca bir çok ekstra haberler de yok değil.

Dedim ya programlar yoğun

Haydi kolay gelsin bize

 

**

66 YIL ÖNCEKİ HABER..

Şu anda Genel sekreterliğini yaptığım Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti, kuruluşunun 68. yıldönümünü yaşıyor. Geçtiğimiz günü ZGC Başkanımız Derya Akbıyık, Demokrat Zonguldak Gazetesi’nin 1952 yılında yani cumhuriyetimizin kuruluşunun 29.Yıldönümünde Zonguldak Gazeteciler cemiyeti olarak düzenlene balonun haberi yer çalışıyor. Tam tamına 66 yıl önce cemiyet olarak düzenlediğimiz Cumhuriyet Balosu’nun o tarihli gazetede haberin görünce mutlu oldum. Cumhuriyetle birlikte Zonguldak’ta yerleşen basın sektörü, kültürü dünde çok gelişmişti bugünde çok gelişmiş durumda.