Bugüne kadar belki de hayatımızda ilk kez bir Bayramı “ evden dışarı çıkmayarak” kutlayacağız. İnsanımızın alışık olmadığı yeni bir hayat şekline COVİD-19 yüzünden yaşamaya çalışıyoruz. 

  Elbette insanlar için her şeyin başı sağlık. Alınan tüm tedbirlerin öncelikle insan sağlığını korumaya yönelik olduğunu kesinlikle kabul etmeliyiz.

  Özellikle değeri bizim için çok farklı ve anlamlı olan yaşlılarımızın uzun zamandır ev karantinasında olmaları onlarında alışık olmadığı bir durum. Fakat COVİD-19 un şaka götürür yanı yok. 

  Bu Bayram ilk kez her zaman yaptığımız gibi yapmayıp büyüklerimizi “telefonla” arayıp bayramlarını kutlayacağız. Eğer Cuma gününü “ Bayramın yerine koyar ve bu tip ziyaretleri 2 gün öncesinden yapmaya kalkarsak” BAYRAM için alınan tedbirlerin bir anlamı kalmayacağını belirtmemiz gerek. 

  Akdeniz insanı; sıcak kanlı denilir ama asıl sıcak kanlı insanlar KARADENİZDEN çıkar. Bizler bu yasak ve kısıtlama olayında biraz “kurallara uyma konusunda” sınıfta kaldığımızı düşünüyorum. Sokaklarımız yine adım atacak yer kalmayacak kadar dolu, işi olan- olmayan, çalışan-çalışmayan, görevli-herhangi bir görevi olmayanlar sokakları renklendiriyordu. İşte bu yüzden alınan her kısıtlama kararında hep ZONGULDAK mutlaka kapsam içindeydi. 

  Nüfusuna oranla hasta sayısının pek az olmaması nedeniyle kentimiz biraz dikkat etmesi gereken şehirlerin başında geliyor. 

  Her bir insanın hayatı çok önemli ve anlamlı. Tek bir vatandaşımızın hasta olmadan bu pandemiyi atlatmak isteğimiz ancak bu yalnızca açıklanan kurallara harfiyen uymakla mümkün olacaktır. 

   Bu salgın günlerinde yaşadığımız Ramazan bayramınızı bugünden kutluyor hepinize sağlıklı günler diliyorum. Bir aksilik olmazsa Bayramdan sonraki ilk Perşembe günü değerli arkadaşım Yıldıray Demirci ile KANAL Z’de “ 4. BOYUT” isimli bir programda siz değerli okurlarımız/izleyenlerimizle birlikte olacağız. Salgın süresince bizlere yolda/sokakta/sosyal medyada sorduğunuz tüm soruların yanıtını vermeye çalışacağız.