Sevgi, saygı ve hoşgörü atmosferinin yoğun olarak yaşandığı, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu, kardeşlik duygularının zirveye ulaştığı bir Kurban Bayramı’na daha kavuşmanın mutluluğu ve sevinci içerisindeyiz.  

Bayramlar: günlük yaşantımızın getirdiği tüm zorluklara rağmen her türlü güzelliğin ve mutluluğun yaşandığı, eşin, dostun, kardeşlerin, akrabanın, hastaların, büyüklerin ziyaret edildiği; yetimlerin ve buruk gönüllerin iyileştirildiği; fakir-fukaranın aranıp gözetildiği; muhtaçlara yardım elinin uzatıldığı; çocukların sevindirildiği; dargınlıkların, kırgınlıkların giderildiği; sevgi, saygı, hoşgörü ve kardeşlik duygularının en yoğun şekilde yaşandığı günleri ifade eder.  Ve bayramlar müstesna günlerdir. Bu güzel günlerin manevi atmosferinden en iyi şekilde istifade edelim. Geçmişten günümüze gelenekleri ve kültürel zenginliği ile ülkemizde bayram günleri farklı bir iklimde yaşanır. Bayramlaşmalar kardeşliğimizi perçinleyen, toplumsal kaynaşmaya vesile olan bir kültürdür. Birlik ve beraberliğimizi, dostluğu, kardeşlik ve paylaşmayı en sıcak şekilde hissettiğimiz, yardımlaşma ve paylaşma duygusunu toplumca yaşadığımız sevgi dolu nice bayramlar hepimizin ortak dileğidir elbette

Asırlardır bizleri birbirimize bağlayan manevî değerlerimizden biri olan Kurban Bayramı’nı en güzel biçimde değerlendirerek gönlümüzde iyiliklere, güzelliklere, hayırlara açmalı, hayatımızda hoşgörüyü egemen kılarak birlik ve dirliğimizi güçlendirmeliyiz. Ailemizden ve başlayarak bayram iklimini, ulaşabildiğimiz tüm kardeşlerimizle paylaşmalıyız. Dünyanın çeşitli bölgelerinde zor koşullarda yaşam mücadelesi veren kardeşlerimizi de unutmadan, hem maddi hem manevi anlamda yanlarında olduğumuzu hissettirmeli, onlara da destek olmalıyız.

ZİYARETLERİ İHMAL ETMEYELİM

Teknolojiyle birlikte yüz yüze iletişimin azaldığı günümüz dünyasında, dost ve akraba ziyaretlerine daha fazla önem vermemiz gerekiyor.

Günümüzde teknolojilerinin sunduğu imkanlar, sosyal medya kullanımının yaygınlaşması, modern dünyanın sunduğu avantajlar bir dizi kolaylık sağlamakla birlikte maalesef yüz yüze iletişimin azalmasına da sebep oluyor. 

Bu nedenle bayramlarımızı çocukluğumuzdaki gibi, atalarımızdan gördüğümüz, geleneklerimize uygun olarak değerlendirebilir, bu güzel günleri toplumsal kucaklaşma vesilesi kılabiliriz. 

Kurban Bayramı’nın tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutlayarak, bayramın dünyada barış, sevgi ve huzura vesile olmasını diliyor, tüm Zonguldaklı hemşerilerimize sağlık ve mutluluk dolu yarınlar diliyorum. 

Kurban Bayramının sizlere, ailenize, Zonguldak’a ve ülkemize sağlık, barış ve huzur getirmesini diliyorum.

Bayramımız kutlu olsun.

BAYRAMIMIZ ZEHİR OLMASIN

Her bayramda yaşanan trafik kazalarını artık yaşamak istemiyoruz.

Kurban Bayramın da binlerce, milyonlarca insan yola çıkıyor. Memleketlerine, tatile gidiyorlar. Hız ihlali, hatalı sollama, yakın takip, yorgunluk gibi sebeplerle meydana gelen kazalarda nice insanımız can vermekte, nice ocaklar sönmektedir

Yollar kan gölü olmasın

Canlar yitirilmesin

Bayramı sevdiklerimizle geçirmek için lütfen trafik kurallarına riayet edelim.

Sabırlı ve anlayışlı olalım

Bayramı hem kendinize hem de ailenize, yakınlarınıza zehir etmeyin

Perşembe günü bulaşmak dileğiyle kalın sağlıcakla