Bayramlar; alışılanın aksine “ sosyal kaynaşma ve dayanışma” düzeyinden “ tatil” boyutuna geçtiğinden beri nerede eski bayramlar deyip duruyoruz. Sanki başka birileri elimizden bayramlarımızı almış ta biz hiçbir şey yapmamışız gibi ! Katil bildiğiniz gibi ya uşak ya bahçıvan olur tüm filmlerde. 

  Allahtan çocuklar var da ülkede bir bayram arifesinde olduğumuzu hatırlıyoruz. 

Neşeleri heyecanları daim olsun tüm evlatlarımızın. Geleceğimiz, hayallerimiz ve göz nurumuz olan çocuklarımızdır bayramın çiçekleri böcekleri … 

  Nasıl da coşkuyla dolular. Nasıl bir heyecandır onların ki? İnsanoğlu her gün yeni bir şeyler öğrenmeye programlıdır. Eğer yeni bilgilere yeni fikirlere kapalıysanız, gelişemez “ körleşirsiniz”. Öyleyse çocuklarımızdan da öğreneceklerimiz olduğunu unutmamalıyız. 

  Bana göre artık bayramları çocuk gözüyle değerlendirip, onların hayallerine göre şekillendirmeliyiz. 

   Uzun yıllardır zaten unuttuğumuz sosyal kaynaşma ve dayanışma özelliğini yeniden gözden geçirip hayata geçirmeye çalışmalıyız. Yoksa bu anlamlı bayram günleri, takvimlerde “izine çıkılıp, tatil için fırsat dolu günlerden başkaca bir anlamı olmayacak ! 

  Her ne acıdan bakarsanız bakın en çok ihtiyacımız olan şeylerin birbirimize değer verip, güvenip, sevgisizlik hastalığından kurtulmak olduğunu düşünüyorum.

   Bu anlamda asıl anlamı “kaynaşma ve dayanışma olan “ Ramazan bayramınızı en içten hislerimle kutluyor hepinize ve tüm İslam alemine güzellikler getirmesini diliyorum.