Hep söylediğimiz gibi, Büyük Birlik Partisi (BBP) Türk siyasetinin efsane liderlerinden merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun kurduğu, günümüzde partinin kuruluş amacı, idealleri ve milli-manevi siyasetini aynı çizgide sürdüren BBP Genel Başkanı Sayın Mustafa Destici'nin liderliğinde varlığını sürdüren köklü ve kalıcı bir siyasi parti…

Büyük Birlik Partisi "Alperenlerin" partisidir, Türk Milleti'nin milli ve manevi değerlerine sıkı sıkıya bağlı, bu değerleri korumak ve yaşatmak için siyaset yapan, bu konuda öncülük eden siyasi partilerimizden birisi…

Şu anda, Cumhur İttifakı içinde yer alan ve BEKA davasının Türk Milleti için "birinci öncelik" olduğunun farkında olan Büyük Birlik Partisi, Sayın Mustafa Destici'nin liderliğinde yoluna inançla ve kararlılıkla devam ediyor.

***

Böyle bir siyasi partinin illerdeki temsilcilerinin de özenle seçilip, temsil yeteneklerinin partinin tüzüğüne ve ideallerine uygun olması beklenir.

Büyük Birlik Partisi'nin Zonguldak'taki panoramasına bakıldığında, Hüseyin Uysal'ın milletvekili adayı, Nihat Şen'in de il başkanı olduğu bir manzara görüyoruz.

Hüseyin Uysal, daha önce Ereğli'de Ak Parti'nin rüzgarı ile bir dönem belediye başkanlığı aypmış, ancak mevcut belediye başkanı olduğu halde ikinci kez aday gösterilmemiştir.

Büyük Birlik Partisi'nden belediye başkanlığına aday olup seçime katılmış, 110 bin nüfuslu Ereğli'den bir dönem belediye başkanlığı yaptığı halde ancak 4 bin civarında oy alabilmiş, rakipleri karşısında hezimete uğramış, her nasılsa Büyük Birilk Partisi gibi bir siyasi partide genel başkan yardımcılığı gibi önemli bir görevi üstlenmiş durumdadır.

Eğer bu görevini kişisel siyasi hırslarına kapılmadan, objektif ölçülerde ve hakkaniyet ilkeleri içinde sürdürebilseydi ne ala !,,

Ne var ki, Hüseyin Uysal bunun tam tersini yaptı…

Serdal Acar'ın il başkanlığında, Zonguldak'ta büyük bir karşılık bulup, gerek teşkilatları, gerek üyeleri ve Alperen Ocakları ile bir anda yükselişe geçen Büyük Birlik Partisi Zonguldak teşkilatlarının çökmesine neden oldu.

Hüseyin Uysal eliyle Serdal Acar hakkında yıpratma ve karalama kampanyası başlatıldı, bir takım asılsız ve mesnetsiz haberler servis edildi, yine haksız bir şekilde görevden alınması sağlandı.

Serdal Acar, kendisine atfedilen iddialarla ilgili birçok kişi hakkında dava açtı, bu davaları kazandığı söyleniyor.

Bu arada, Serdal Acar'ın görevden alınmasının ardından, BBP'de çorap söküğü gibi istifalar yaşandı, ortada parti teşkilatı diye bir şey kalmadı.

Hüseyin Uysal'ın il başkanlığına atadığı Deniz Kavraz 10 günde istifa etti, bir süre boş kalan il başkanlığına bu kez yine Hüseyin Uysal tarafından Nihat Şen isimli kişi atandı.

***

Atandığı günden bu güne, son günlerde bir-iki fotoğraf vermesi dışında hiç bir siyasi faaliyeti bulunmayan, değil seçim çalışması yapmak, oturup bir basın toplantısı dahi düzenleyemeyen, toplumda siyasi karşılığı bulunmayan Nihat Şen isimli kişi Büyük Birlik Partisi İl Başkanı…

Nihat Şen'i, şehir merkezinde esnaflık yapan lokantacı Bilal Usta'nın iyi tanıdığı söyleniyor.

Bir gün yolumuz düşerse Bilal Usta'dan, Nihat Şen'in Büyük Birlik Partisi'nin siyasetini taşıyıp taşıyamayacağını sorup öğrenmeye çalışacağım.

Kendisini iyi tanıdığına göre…

Bir fikri de vardır elbette…

Erhan ÇAKMAK

Editör: Haber Merkezi