Evet Beklemek,

Bazen yorar insanı bazen de umut olur insana... 

Malum umut da fakirin ekmeği; bir umudumuz bir de gururumuz var zaten. 

Her şeye sahip olmalarına rağmen umudumuza ve gururumuza çökmeye çalışırlar ya hani ben onlara bazen bildiğim tüm argo - kaba sözleri ve hatta küfürleri etmek istesem de " Bize yakışmaz deyip Allah Büyük " demeyi yeğliyorum. 

Bu arada bir dipnot vermek istiyorum: Ben bugün burada bir kişiye ya da bir zümreye laf sokmak, işaret etmek, göz kırpmak, eleştirmek gibi bir amaçla yazmıyorum. Bizler buralarda bir şeyler yazıyorsak, Rabbim bu yazma yetisini nasip ettiyse bir tek kendim için yazmıyorum. Adım kadar eminim; bu coğrafyalarda o kadar çok insanın umudunun ve duygularının sömürüldüğüne.

Ama şunu da demeden duramayacağım; " Kim kimin umuduyla oynuyor ve gururunu rencide ediyorsa .............. " Bu boşluğa tırlar dolusu cümle, kamyonlar dolusu paragraflar yazabilirim. O boşluk için yazılacak her cümleyi insanların hayata tutunmak için çektiği sıkıntıları, ettikleri mücadeleleri ve hatta hayallerini, hedeflerini es geçmeden inşa etmek lazım. O cümlelerde imkânsızlık, açlık, zor kabuk bağlamış yaralar, mahcubiyet, gözyaşı, hayal kırıklıkları, tutulmayan sözler gibi arkadaşlardan izler olmalı; en olmadı yokluk kokmalı o cümleler. Ben boşluğu sizlere bırakıyorum ve kolaya kaçıp bir kötü kelamla doldurmamanızı önemle rica ediyorum.

Kusura Bakmayın Sevgili Okuyucular,

Susamıyorum bazen; o kadar çok duygu ve umut sömürücüsü insan var ki... 

Alayına da sorsan kendilerini masum zannediyorlar ya hani; ben orada fitil oluyorum. 

“ Ben Sana Umut Mu Verdim? “ diyen insana ne demek lazım? 

Onlar karşılarındaki insanı mal ve hayatlarında hiçbir şey yaşamamış mı zannediyor? Hele bir de iş - gelecek vadederek umut verenler var; pek huyum olmasa da beddua edesim geliyor da aileleri geliyor aklıma yutkunup yine " Allah Büyük " diyorum.

Siz Yutkunabiliyor Musunuz? Neler Diyorsunuz?