Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı CHP'li Çatalağzı Belediyesi'ne 2 kişi tarafından yapılan baltalı saldırı sonrası Belediye Başkanı Adnan Akgün konuştu.

Saldırıyı gerçekleştiren Eşref Ç. ve Muhammet Ö. isimli şahısların cezaevine gönderilmelerinin ardından ailelerinin şikâyeti geri alması anlamında Belediye Başkanı Adnan Akgün ile görüştükleri iddiasına başkan Akgün cevap verdi.

Saldırıyı yapanlardan Eşref Ç.’nin Eren Enerjiye is başvurusu yaptığını ancak geçmişten kamu malına zarardan sabıkası olmasından dolayı işe alınmamış olduğunu belirten Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün; “Benden iş istemedi annesi Eren Enerjiye ise girişi anlamında yardım istedi. Bende yetkililerden öğrendim Eşref Ç.’nin geçmişten kamu malına zarardan sabıkası zaten varmış” dedi. 


“Eren Enerji'ye işe girmek için aracı olmamı istedi”

Konuyla ilgili olarak Belediye Başkanı Adnan Akgün; “Belediyemize saldıran bu iki genci ben tanımıyorum. Ailelerini tanıyorum ve ailelerine de dönem dönem iyiliklerim olmuştur. Bu gençlerin benden iş talebi olmamıştır. Eşref Ç. Eren Enerjiye işe girmek için başvuru yapmış. Mülakata girmiş ama dönüş olmamış. Eşref Ç’nin annesi bana gelerek, oğlunun Eren Enerjiye başvuru yaptığını, mülakata girdiğini ancak işe alınmadığını belirtti. Eren Enerjiye işe girmesi anlamında benden yardım istedi. Bende yetkililerle bir şey yapabilir miyiz anlamında görüştüm ancak Eşref Ç’nin geçmişte kamu malına zarardan sabıkası varmış. Bu nedenle işe alamayız dediler” dedi.

“Şikâyetimi geri çekmemi isteyen olmadı, çekmem söz konusu değil”

Diğer şahıs Muhammet Ö’nün annesinin de kendisine gelerek yardım istediğini belirten Belediye Başkanı Adnan Akgün; “Muhammet Ö’nün annesi kızını evlendirirken bana geldi salon istedi parasının olmadığını söyledi. Belediye düğün salonunu verdim, para almadım. Sonra düğünde ikram edilecek pasta kurabiye parasının da olmadığını söyledi, onları da ben aldım. İkisinin de annelerini tanıyorum, ailelerine dönemsel yardımlarım da olmuştur. Yüzlemek için anlatmıyorum ama belediyeye işe alın demediler, işe alacağım diye söz vermedim. Belediye kamu malı. Belediyemiz Çatalağzı’nın namusu. Dolduruşa getirenler var, tahminlerimiz var ama ispat gerekiyor. Şikâyetimi geri çekmem yönünde ailelerden beni arayan yada yanıma gelen olmadı. Olsa da tek diyeceğim şey, onları kim dolduruşa getirmiş açıklasınlar, olay ortaya çıksın olacaktır. Şikâyetimi geri çekmem söz konusu değildir” dedi.

(Haber: Seda Fidan)

Editör: Oğulcan Öz