Zonguldak Belediyesi'nin 300 milyona yakın borçtan kurtulmak için yaptığı hamlelere CHP'nin karşı çıktığını söyledi.

Alaborina İşletmecisine de aldığı kira ve belediyeye ödediği kirayı açıklamasını istedi. 

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan CHP'lilerin belediyenin 300 milyara yakın borçtan kurtulmak için yaptığı hamleleri İdari Mahkeme yoluyla yürütmeyi durdurma kararı aldırdıklarını belirtti. 

Başkan Alan ayrıca Alaborina işletmecisini, belediyeye kaç lira kira ödediğini, Alaborina'nın altındaki dükkanlardan kaç lira kira aldığını açıklamaya davet ederek "Delikanlı gibi aldıkları kirayı ve belediyeye ödedikleri kirayı net şekilde açıklasınlar, vatandaş da kararını versin" dedi. 

"BELEDİYEMİZ 300 MİLYONA YAKIN BORÇTAN KURTULACAK" 

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, "CHP'li arkadaşlarımız, kardeşlerimiz yine rahat durmadı. 

Dediler ki, yürütmeyi durdurma kararı aldık. Eyvallah. Ona da razıyız. Demek ki bu konu bizim gözümüzden kaçtı, siz bu konuda çok hassassınız. Biz de CHPlilere ve CHP Grup Başkan Vekili Atınç Kayınova'ya teşekkür ediyoruz. İdari Mahkeme'ye bir başvurusu olmuş. İdare Mahkemesi başkanı da yürütmeyi durdurma kararı almış. Biz de inşallah Pazartesi olağanüstü meclis yaparak gerekli kararları alacağız. Alışveriş Merkezi'nin olduğu alanı SGK'ya borçlara mahsuben devredilmesi ile ilgili 300 milyona yakın borçtan Zonguldak halkını ve Zonguldak Belediyesini kurtarmak istiyoruz. Ben olsam CHP'lilerin yerine olsam zorlardım Belediye Başkanını. Bir an önce belediyeyi bu borçtan kurtar da daha çok hizmet et Zonguldak'a diye. Ama ne yazıkki ona da karşı çıktılar. Zonguldak insanının hayrına olan herşeye istisnasız ve geri durmaksınız net bir duruş sergiliyorlar. Bunu da vatandaşlarımız net bir şekilde görüyor. 180 milyon ana borç, 100 milyona yakın faiziyle birlikte borcu olan bir belediyenin daha iyi hizmet etmesi için bu borçlardan kurtulması lazım." 

"DELİKANLI GİBİ AÇIKLASINLAR: ALDIKLARI KİRA NE KADAR, BELEDİYEYE ÖDEDİKLERİ KİRA NE KADAR?" 

Aynı zamanda Alaborina konusunda da itiraz olmuş ve yürütmeyi durdurma kararı verilmiş. Sayın milletvekilleri ve o işletmeciye söylüyorum. Açık ve net. Biz göreve geldiğimizde Belediyeye verdiğiniz kira kaç liraydı, bu gün kaç lira ödüyor. Aşağıdaki topladığı kiraları da net şekilde açıklasın. Delikanlıysa, yüreği varsa açıklasın. Ona göre de halkımız karar versin. Bu kadar basit. Madem bu kadar dürüstler, madem bu kadar Zonguldak'ın yanındalar, çok net ifade ediyorum. Şu anda bir düğünün fiyatlarını az çok biliyorsunuz. Toplanan kira ne kadar, belediyeye ödenen kira ne kadar? Bunları vatandaş da bir duysun, bilsin. Madem şeffafız, açıkça mertçe açıklasın oranın işletmecisi. O zaman hem biz, hem de halkımız çok daha iyi değerlendirir"

(Haber: Ender Yüksel)

Editör: Oğulcan Öz