Beycuma’da yapımı devam eden hizmetlerden bahseden Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu, Huzurevinin yılsonuna kadar, kapalı spor salonunun da 4 ay içinde bitirilmesinin planlandığını belirtti. Toplu Konut İnşaatında 2. Bloğun da temelinin atıldığını belirten Başkan Kundakçıoğlu, 7 blok 120 daire ve 12 dükkan olarak inşaatın tamamlanacağını dile getirdi. Beycuma- Devrek yol yapım ihalesinin 2024 yılında yapılacağını belirten Kundakçıoğlu, 2024 seçimlerinde 3 dönem kuralı uygulanmazsa yeniden aday olacağını söyledi.

“Huzurevi ve TOKİ inşaatlarımız devam ediyor”
Şuanda Beycuma gerçekten şantiye haline dönmüş durumda. 120 konut TOKİ inşaatımız başladı, devam ediyor. İlk 2 bloğun temelleri atıldı, toplamda 7 blok olacak. 120 daire ve 12 işyeri olacak. Huzur evi inşaatımız tamamlanmak üzere. Beldemiz insani iş insanı Akın Tatoğlu’nun bakanlığa hibe olarak vereceği 80 kişilik huzurevimiz yapılıyor. Kaba inşaat bitmek üzere. Üçüncü katin betonu yeni atıldı. Kaba inşaatı bittikten sonra ince isçilik yapılacak. Sanırım yılsonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Protokol çerçevesinde bakanlığa devredip bakanlık faaliyete geçmesi için 2024 yılında çalışmaya başlayacaktır diye düşünüyoruz.

“Kapalı spor salonu 4 ay içinde bitecek”

Çok  amaçlı kapalı spor salonunun ihalesi yapılmıştı inşaatı başladı. Temelleri atılıyor, 4ay içinde bitirilmesi planlanıyor. İnşallah  4 ay içinde biter ve faaliyete girer, Çünkü beldemizin o kapalı spor salonuna ihtiyacı vardı. Çünkü 3 tane okulumuz var. Etkinliklerini yapabilecekleri bir alan yoktu. Gençlerimizin vakit geçirebileceği bir alan yoktu.

“Beycuma-Devrek arası yol yapım ihalesi 2024’te olacak”
Bunun dışında yol projemiz vardı. Belirli bir kişim haricindeki Karaman Beycuma arası tamamlandı. Simdi Beycuma-Devrek arası yolun proje ihalesi yapıldı. İnşallah 2024 yılında yapım ihalesini yaptırıp Beycuma’dan Devrek’ e kadar olan alan bitirilir ve inşallah hizmete açılır. Karaman-Devrek arası 18 kilometre arasında. Örnek veriyorum Ankara’ya gidecek bir vatandaş anayoldan gideceğine Beycuma üzerinden giderse 15 kilometre yolu kısaltacak bir proje. İnşallah 2024 yılında bu yolun da çalışması yapılır.

“Hibe Hasta nakil aracı aldık”
Araç parkımıza bir is makinesi aldık. Esnaflar arasında para toplayıp aldığımız ve belediyeye hibe ettirdiğimiz bir minibüs aracımız var. Beldemizde yatalak hasta sayısı fazla. Bu minibüsü de bir işadamı ağabeyimize iç dizaynını (Yatak-asansör sistemi vesaire) yaptırıp bu bölgemizdeki yatalak hastalarımızın hastanelere gidip gelmesi anlamında hizmetine sunacağız. Esnaflar arası toplanılan 520 bin TL ile alınan aracımızı belediyenin kasasından bir kuruş çıkmadan yatalak hastalarımızın hizmetine sunacağız. Aracın alınmasında ve dizayn edilmesinde katkısı olan herkese şükranlarımı sunuyorum. Cenaze aracımız yoktu, sıfır araç aldık. Sadece Beycuma değil bölgeye hizmet etmeye çalışıyoruz. Yine iş makinemizle de bütün bölgeye elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz.

“Barajdaki suyun dağılımı ile ilgili çalışmalarımız olacak”
2022 yılının sonunda parke çalışmamız olmuştu. Biraz eksikliklerimiz var. Onları da inşallah bu yılın 2. altı ayında tamamlamayı düşünüyoruz. Tabi bu bütçe ile alakalı bir şey. Önümüzdeki günlerde belediye gelirlerinin arttırılması yönünde bir çalışma bekliyoruz. Daha önceden yaptığımız barajımız var. Bu suyun dağılması ile ilgili su borularını aldık, arıtma tesisini aldık, barajı teslim aldık. Hattın döşenip ana şebekeye dağılması yönünde çalışmalarımız olacak.

“3 dönem kuralı olmazsa yeniden adayım”
Meydan düzenlemesi çalışmalarımız var. Yine seçimden önce bitirmeyi planlıyoruz. İnşallah bu gerçekleşirse kalan eksikliklerimizi de 2024 yılı seçimlerine  kadar tamamlayıp seçimlere de verdiğimiz sözleri yerine getirmiş bir kişi olarak girmeyi planlıyoruz. Tekrar beldemize hizmet etmek için 3 dönem kuralı konulmazsa aday olmayı planlıyoruz. Kural uygulanırsa da verdiğimiz sözleri yerine getirerek sürecimizi tamamlamak istiyoruz.

(Röportaj - Seda Fidan)