Geçtiğimiz gün yaşanılan olay hepimizi derinden yaraladı. Bir genç kız, istediği ayakkabıyı almadığı gerekçesiyle annesini merdivenlerden aşağı yuvarladı. Bu görüntüler bir defa daha herkese “Yeni nesil nereye gidiyor?” sorgulaması yaptırttı. Sosyal medyada paylaşılan bir video, herkesi derinden sarstı. Görüntülerde bir genç kız, istediği ayakkabıyı almadığı için annesini mağazanın merdivenlerinden aşağı doğru itiyor. Yere düşen kadın “Bacağım, bacağım” diye ağlarken kızı “Onay mı veriyorsun da konuşuyorsun orada?” diyerek bağırıyor. Mağaza çalışanları, kıza tepki gösterirken yerde acıdan kıvranan kadını “Tamam ablam, sakin ol” diye teskin etmeye çalışıyor. Bu arada kız “Anlamıyorsun laftan. Sinir ediyorsun beni” diye söylenmeye devam ediyor. Kendisine “Bir insan annesini döver mi? Sen nasıl bir kızsın?” diye tepki gösteren kişiye de “Sen ne biliyorsun? Ne konuşuyorsun geri zekâlı?” diye tepki gösteriyor. Duruma oldukça sinirlenen başka bir vatandaş ise “Seni yamulturum. Beynini patlatırım” sözleriyle müdahalede bulunuyor.
Olayı yorumlayan uzmanlar ise son yıllarda gençlerde bu tip olumsuz davranışların arttığına dikkat çekerek, ahlak ve maneviyatın artması gerektiğini ifade ediyorlar.
İnan o videoyu izlerken düşündüğüm tek şey ise, "Seni yamulturum" diyen o vatandaşın yerinde olmak ve onu orada tokatlayarak yamultmayı çok isterdim.

Ayrıca bu ibretlik olayda sorgulamamız gereken başka bir yön daha var
sonuçta o kızı yetiştirende o anne değil mi
Bu yaşanan ibretlik olay ebeveynlerin çocukların yetiştirirken ahlak ve maneviyatı unutmaması gerektiğini bizlere bir kez daha hatırlatmış oldu
Bence anne de bir o kadar sorumlu 
Bilmiyorum ben böyle düşünüyorum
Ya siz

Son söz:
Sevgi... Allah tarafından insana verilen büyük bir nimettir. Kiminin elinde heba, kiminin elinde vefa olur.

**


BENCE ÇOK İYİ OLDU

Hafta sonu kısıtlama yapılacağı ilan edilmişti. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 ilimizi kapsayan hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması uygulamasını iptal etme kararı aldığını açıklayarak, vatandaşlarımdan, maske-mesafe-temizlik kurallarına bu süreçte de titizlikle riayet etmelerini istedi.
Bence kısıtlamanı iptal edilmesi çok ta yerinde oldu çünkü vatandaş artık bunalmıştık.
Sokağa çıkma kısıtlaması yeterince uygulandı.
Vatandaş bana göre alması gereken mesajı aldı.
Vatandaşlarımız bence yeterli bilice erişmiş durumda.
Yüzde 99 oranında maske kullanımı var
İnsanlar sosyal mesafeye büyük bir oranda uyuyor. Ayrıca 65 yaş üstü ve 18 yaş aldı çocuklar için tedbirler devam ediyor. Bu düzenlemeler daha ne kadar devam edecek bilinmez. Ama bunlar içinde yumuşatma önlemleri alınmalı, kısıtlamaları hafifletilmelidir. En azından dışarı çıkma günlere arttırılmalıdır.