Sevgili Okuyucular,

Ben kelimesinden bir türlü vazgeçemiyoruz. Hep her şeyi nedense biz olmak istiyoruz; ben şöyle demiştim, ben böyle yapmıştım, bu iş tam benlik ve daha niceleri…

Arkadaş bir kere de şu arkadaşımız şunu yaptı, şu abimiz bu işi güzel yapar ya da ne bileyim biz bu işi ekip olarak yaptık gibi cümlelere bazen ciddi ciddi hasret kalıyoruz.

“ Her koltukta, her makamda, her platformda, her sahnede hep biz olmak istiyoruz “ diyor yıllarının en az 40 yılını aktif siyasete vermiş değer verdiğim bir büyüğümüz. Her zaman sohbet ederiz, fikir alış verişinde bulunuruz da “ Biz de bu ben olayı bitmeden bir şey yapamayız. ” diyor.

Çok haklı aslında; futbol takımlarını düşünün, dünyanın en iyi oyuncularını alın getirin, takım olayınca pek bir iş yapmıyor. TAKIM olmadıktan sonra, biz kazandık diyemedikten sonra, arkadaşımızın başarılarıyla övünmedikçe onun kadar sevinmedikçe bir şey olmuyor.

Bakın Kurtuluş Mücadelemize, Kuvayi Milliye’ye hepsinde birlik beraberlik ruhu var, milli bilinç var, ben – sel mevzular yok; vatan var, memleket var, maneviyat var, ortak kaygılar var, bağımsızlık arzusu var.

Bizler de ne var?

Koltuk sevdası mı? Cüzdan şişkinliği mi? Makam düşkünlüğü mü?

Yoksa ideallerimiz mi? Hedeflerimiz mi?

Şapkamızı önümüze koyup her yere göz dikeceğimize acaba ben ne kadar yeterliyim, benim durumum ne diye sorgulamalıyız. Sonrasında ise benden daha yeterli biri var mı çevremizde ve en sonunda en yararlı kim olur diyerek düşünmeliyiz.

Yoksa hep bana hep bana olursa sonuç hüsran olur…

***

Sevgili Okuyucular uzun süredir sizlere yazamıyorum; farkındayım ve mahcupluğunu yaşamıyorum desem yalan söylemiş olurum. 

Yalnız haklı sebeplerim olduğunu bilmenizi isterim. Sizlere daha önceden MUÇODER ( Mutlu Çocuklar Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği ) ‘den bahsetmiştim. Bu geçtiğimiz süreçte iki tane güzel etkinlik gerçekleştirdik ve vaktimizin çoğunu burada harcadık.

İlk olarak 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gününde şehrimizde güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Daha sonrasında ise 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında merkeze bağlı bir köy okulunun tadilatını yaptık. Boya, badana, kitaplık ve çevre düzenlemesi yaptık, çocukların bilgisayarlarını tamir ettik ve onların daha sağlık bir şekilde eğitim almaları için elimizden gelenleri yaptık. Tadilat işlerimizin ardından okuldaki çocuklara güzel bir eğlence düzenledik ve hayat yolculuğumuzda anlamlı bir anı ekledik. 

Bu vesile ile derneğimizin yönetim kuruluna, gençlik komitemize, üniversitemizin güzide öğrencilerine, etkinliklerde bizlere destek olan ( sponsor – bağış ) herkese teşekkür ediyorum.

Sevgi ve Selamlarımla…