Çoğu zaman eleştirel yönde yazılarımız olsa da zaman zaman yapılan işleri övücü yazılarımız oluyor ve buda bunlardan biri.

Bizler gazeteciyiz

Yapılan işlerin hakkını vermek bizim görevimizdir

Kamuoyuna adına görev yapıyoruz çünkü

Dün Lösemi kanseri hastası Öykü Arin’e destek olmak ve hem de azalan kan stoklarının artırılması amacıyla Zonguldak ili Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği ve Kızılay Kan Merkezi tarafından ortaklaşa kan bağış kampanyasını yazmıştım, bugün de Zonguldak’ta Berber ve Kuaför esnafının ihtiyaç sahibi öğrenciler için düzenlediği giyim yardım kampanyasını yazmak istiyorum.

Evet Zonguldak Berberler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından çok anlamlı bir kampanya başlatıldı.

Kampanya kapsamında bir çok ihtiyaç sahibi öğrenciye giyim yardımında bulunuldu..

Oda yönetimi ve hayırsever meslektaşlarının kendi arasında oluşturdukları kısıtlı bir bütçe ile birlikte ihtiyaç sahibi öğrencileri belirleyerek onlara kışlık bot, mont vs giyim yardımında bulundular.

Zonguldak Berberler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Bayar bu yardımların devam edeceğini söyledi.

Berberler ve Kuaförler Odası Başkan ve yönetimini duyarlılıklarından dolayı kutluyorum,

Diğer meslek odalarının da aynı şekilde davranmalı bence

Bu tarz kampanyalar düzenleyebilirler mesela

**

İYİ TATİLLER ÇOCUKLAR

2018-2019 eğitim-öğretim yılı yarıyıl tatili 18 Ocak’ta başladı ve 4 Şubat’a kadar devam edecek. 15 günlük tatil dün itibariyle başladı.

Zonguldak’ta 100 bin öğrenci karne aldı.

Tüm karnelerin alan öğrenciler çok heyecanlıydılar.

Tüm çocuklarımıza iyi tatil dileklerimi sunuyorum.

Karne dönemi çocukların akademik başarısının bir gösteridir. Bu sebeple karne günü çocuklar için hayatlarının en önemli günlerinden biridir. Öğrenciler, öğretmenler ve ebeveynler için heyecanla beklenen karne günü ailelerin çocuklarıyla ne kadar ilgilendiklerinin de somut bir göstergesidir aslında. Notları iyi olan öğrenciler mutlu ve özgüven duygusuyla evlerine koşarken, notları düşük olan öğrencilerin ise benlik algısı bu durumdan olumsuz etkileniyor. Ancak aileler için düşük not nedeniyle çocuklarını suçlamak kolaya kaçmaktır.

Ben kesinlikle bir uzman değilim ancak bir baba olarak, araştırmacı bir gazeteci olarak bizimde kendimize göre uyarılamaz elbette olacaktır. Bundan daha doğal ne olabilir ki. 

Anne ve babalar karnesi kötü olan çocuklarının notlarını değerlendirirken dikkatli olmalılar kesinlikle. Zayıf not nedeniyle çocuklarını aşağılamak, suçlamak, başarılı karnelerle kıyaslamak çocukta yalnızlık ve özgüven eksikliği gibi duyguların filizlenmesine neden olacak ve bunu bilmek içinde bir uzman olmaya gerek yok.

Çünkü veliler olarak bilmeliyiz ki

Zayıf nottan çocuklar değil biz ebeveynler sorumludur.

Çocuklarımızın her bir getirdiği zayıf not onların değil bizlerindir.

Yani zayıf nottan sorumlu birinci derecede çocuklarımız değil ebeveynlerindir..

Sonuçta karne; ulaşılması gereken bir amaç değil, başarıya götüren bir araçtır

Karne, öğrencilerin okul hayatının ve derslerdeki durumunun takibi amacıyla verilir. Alınan karneler aileler için; çocuğun eğitim hayatındaki gelişmeleri ve değişmeleri, konuya olan ilgisini, sıkıntı yaşadığı alanları gösterir.  

Ancak buradaki önemli nokta, anne ve babanın karneyi bir övünç veya utanç kaynağı olarak değil, çocuğunun gelişimini takip etmek ve hangi alanlarda desteğe ihtiyacı olduğunu anlamak için kullanabilecekleri bir araç olarak görmeleri gerektiğidir. Karneye olması gerekenden fazla anlam yüklenmemeli; ulaşılması gereken bir amaç değil, başarıya götürecek bir araç şeklinde yorumlanmalıdır. 

YARI YIL TATİLİ BİR FIRSAT

Çocuğu suçlamak yerine basit birkaç tedbirle çocuğun tatilini verimli geçirmesini sağlamam mümkün elbette.

Yarıyıl tatili bir sonraki döneme güzel bir giriş yapmak için önemli bir fırsattır. Bunu böyle değerlendirmek gerekir. Televizyon ve bilgisayar karşısında gereğinden fazla zaman harcamak çocukların ruh ve beden sağlıklarını olumsuz etkiler. Anlamsız, uygunsuz, şiddet içeren programlar, öğrencilerin davranışlarında olumsuz etkilere sebep olmaktadır. 

Bu konuda ebeveynler hem örnek hem de uyanık olmalıdır kesinlikle.

Yapılan akılcı değerlendirmeler hataların ve yanlışların görülmesini, eksikleri gidermek için yeni planlar yapılmasını sağlayacaktır.

**

GÜNÜN SÖZÜ: ‘’İnsan beklentisi kadar mutludur. Formül: Sıfır beklenti, sonsuz mutluluk.’’ Robin Sharma