Sevgili Okuyucular,

Benim bir fikrim var.

2 hafta önce bunu sosyal medyadan paylaşmıştım da sizlere söylemeyi akıl edememişim. Bugün aklıma geldi de kendi kendime bir günah çıkarayım dedim; hazır daha zamanımız varken.

Şimdi fikrimin ne olduğunu soruyorsunuzdur bana ya da aklınızdan geçiriyorsunuzdur amiyane tabirle “ Sen hayırdır, neyin fikri; senin fikrin ne? “ diye. Bu belki de benim hüsnükuruntum da olabilir ama olmamasını temenni ediyorum.

Tamam, size fikrimden bahsedeceğim; daha da fazla uzatmıyorum.

Benim aklıma “ Ulu Önderimiz Mustafa Kemal’in bu cennet vatanımızı emanet ettiği gençliğin; biraz hazıra alıştırıldığı, araştırmaktan ve çalışmaktan uzak, koşulsuz itaatkâr tavırlar takıldığı, yardımlaşma – paylaşma gibi güzel arkadaşlardan uzaklaştığı “ izlenimim geldi. Ben de acaba ne yapabilirim diye düşünürken birden ağzımdan “ Her Çocuğa Bir Nutuk “ söylemi çıktı ve bu fikri bir kampanyaya dönüştürüp eşime – dostuma, arkadaşlarıma sosyal mecralardan paylaşarak ilettim.

Velhasılıkelam Sevgili Okuyucular,

Bu kampanya ilk meyvesini verdi; hem de 13 Mayıs Türk Dil Bayramında( Hedeflediğim zamanda). Nasıl mı? Doğup büyüdüğüm coğrafyalarda, okuduğum okuldaki çocuklara NUTUK kitabını hediye ettim. Bunun mutluluğu ve huşusu içinde sizlere yazmanın memnuniyeti içindeyim. 

Ama bu yetmez Sevgili Okuyucular; 

Sizlerden bu kampanyaya destek istiyorum, bizler bu kampanyayı ulaşabildiğimiz kadar fazla okula öğrencilere ulaştırmalıyız. “ Aman ne alaka, bize ne gibi ” düşüncelere girmeyeceğinizi temenni ederek Atam’ın sözlerini hatırlatmak istiyorum; “Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir. “ Bu bizim insanlık görevimizdir.

Bu başlattığım “ Her Çocuğa Bir Nutuk “ kampanyasına destek olmanızı önemle rica ediyorum. Sosyal mecralardan ( instagram: yldrm.tansu ), mail adresimden ( [email protected] ) ve telefonla ( 0554 216 8604 ) bana ulaşıp kampanyama destek olabilirsiniz.  

Gerekirse; biz ölelim ama çocuklar yaşasın.

Selam ve Sevgilerimle