Geçen gün sosyal medyada geziniyordum; ilkokul öğretmeni olan bir lise arkadaşımın bir paylaşımı gözüme çarptı. Kendisi Zonguldak’ta bir köy okulunda görev yapmaktadır;  çocuklara üflediğin zaman baloncuk çıkartan oyuncaktan ( oyuncak doğru bir kelimemi tam bilemiyorum) hediye etmişler ve fotoğrafta o kadar mutlu görünüyordular ki sizlere anlatamam. Çocukken bizler de küçük bir elektrik tesisat borusu bulur, küçük bir kaba bulaşık deterjanı koyup suyla karıştırır; baloncuk yapar eğlenirdik, o günler geldi aklıma.

Zaten daha 1-2 gün önce bundan en az 20 sene öncesinden bir fotoğraf gördüm; mahalleden arkadaşlarımızla hep beraber bir fotoğraf çekilmişiz, her ne kadar şu an hatırlamasak da. Çok ama çok duygulandım; o gün o fotoğrafta olan arkadaşlarımızdan birkaçı il dışında orda burada hayat mücadelesinde şu an, bir tanesi de vefat etti. Bu fotoğraftan sonra o öğrencilerin fotoğrafı inanın çok etkiledi beni. Arkadaşımı aradım; ondan okul ve öğrencileri hakkında bilgi aldım. Çok küçük bir köy okuluymuş ve dedim ki Tansu bu okula bu öğrencilere bir şeyler yapman lazım. Eşimi, dostumu, arkadaşlarımı aradım; istişareler yaptım ve bir kampanya başlattım.

Sevgili Okuyucular, şimdi bu köy okuluna 23 Nisan’da bir sürpriz yapmak istiyorum; oradaki kardeşlerimize destek olalım, yüzlerinde gülücükler açsınlar. Mutlaka hepimizin evinde kitaplar, giyilmeyen kıyafetler ( çocuklarımızın – torunlarımızın ) vardır. Onlardan paketler yapabiliriz, isteyenler kırtasiye yardımında bulunabilir. 

Ben tüm okuyucularımdan, dostlarımdan, kardeşlerimden, abilerimden, ablalarımdan duyarlı olmasını rica ediyorum. Gelin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında küçük bir köy okulundaki kardeşlerimizi mutlu edelim. Elimizden ne gelirse ufak tefek demeden; bana ulaşabilirsiniz. Ben şimdiden hepinize teşekkür ediyorum. 

TANSU YILDIRIM – 0554 216 8604 – [email protected] – instagram Yldrm.tansu