Geçen hafta Cumartesi günü Kanal Z’de, SAHNE-İ SİYASET programının önemli bir konuğu vardı.

Rahmetli başbakanlarımızdan Prof.Dr. Necmettin Erbakan’ın damadı, Yeniden Refah Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz canlı yayında sorularımızı yanıtladı, partisinin görüşlerini açıkladı.

Sayın Altınöz, son derece donanımlı, konuşması mükemmel, beden dilini çok iyi kullanan. ülke ve dünya meselerine vakıf önemli bir siyasetçi…

Bir sorduk, Mehmet Altınöz yanıtladı…

Özetle, Milli Görüş’ü tanımladı, Yeniden Refah Partisi’nin son derece kapsamlı olarak hazırladığı “ Milli Kaynak Paketleri” ve benzeri yayınları tanıttı.

Refahyol döneminden örnekler verdi.

Yerli ve milli politikaların merhum Necmettin Erbakan’ın eseri olduğunu, yerli otomobilin merhum Erbakan’ın projesi olup, “ D-8” adı ile prototipinin hazırlandığı, işsizliğin önlenmesi, güncellenmiş havuz sistemi, dar ve sabit gelirli insanlarımızın yaşam standartlarının yükseltilmesi ile iç ve dış sorunların çözümü için partisinin öngördüğü hazırlıkları ve projeleri anlattı.

*

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, programda özellikle genç kuşağa da hitap etti.

Türkiye’nin en büyük zenginliğinin genç nüfus olduğunu kaydeden Altınöz, ülkemizin insan kaynaklarının en iyi şekilde değerlendirileceğini, beyin göçünün önlenip, geriye dönüşün de sağlanacağını ifade etti.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan’a atıfta bulunup, partisinin genç bir lidere sahip olduğunu vurgulayan Altınöz, genç nüfusun dikkatini çekecek açıklamalarda bulundu.

*

Programın önemli satır başlarından birini de, “ pandemi, aşı ve pandeminin perde arkası” oluşturdu.

Her taşın altından çıkan siyonizmin, pandemi konusunu da yıllar öncesinden tasarladığını, bunun bir “siyonizm projesi” olduğunu, aşının “ekonomik” gerekçeleri bulunduğunu ifade etti.

Altınöz’ün açıklamalarından “ aşıya karşı” olduğu anlaşılıyor ama, bu görüşe katılmak olası değil…

Doğrudur, felsefesini, inancını “Kabbala” denilen şeytani kitaptan alan siyonizmin birçok konuda olduğu gibi, pandeminin perde arkasında bulunduğuna inanmak gerekir ama, madem ki, pandemi var, ekonomik boyutu olsun veya olmasın, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nın ve pandemi kurullarının toplumu korumak adına öngördüğü önlemlerin başında gelen aşıya karşı olmanın doğru olmadığını düşünüyorum.

Bu düşünceme uygun olarak iki doz aşı oldum, zamanı geldiğinde üçüncü doz aşımı da olacağım.

*

SAHNE-İ SİYASET programında elbette “siyaset” de konuşuldu.

Mehmet Altınöz’ün liderine ve partisine güvenen tavrı hemen anlaşılıyor.

Bu “güven” boşuna değil…

Henüz iki yıllık mazisi bulunan bir siyasi partinin Türkiye’nin 81 ilinde ve 900 civarında ilçesinde teşkilatlanmasını tamamlamış olması, Yeniden Refah Partisi’nin Ankara’da yapılan büyük kongresine resmi kayıtlara göre yaklaşık 45 bin kişinin katılması, “ERBAKAN” isminin toplumda büyük teveccüh görmesi gibi nedenlerle, Yeniden Refah’ın Türk siyaset hayatında önemli bir yere sahip olması bekleniyor.

Programda “ittifaklar” konusu da gündeme geldi, Altınöz, kendi kriterlerine uyan siyasi partilerle ittifak yapabileceklerini söyledi.

Bize göre, Mehmet Altınöz’ün seçeneklerden biri olarak aktardığı “üçüncü ittifak” tutmaz, ya da sayısal olarak yeterli seviyeye ulaşamaz.

DEVA Partisi ile Gelecek Partisi’nin “siyasi geleceği” olacağını düşünmüyoruz.

Bu partilerin yüzde 1-2 puandan yukarıya çıkması pek olası görülmüyor.

Yeniden Refah Partisi gibi “geleceği” olan bir siyasi partinin seçim ittifakları konusunda, kendi konumuna uygun olarak “büyük düşünmesi” gerektiği aşikar…

Yapılacak ilk seçimde TBMM’de grup kurması beklenen Yeniden Refah’ın, siyasi aritmetiği daha yüksek tutmasında fayda var.

*

Zonguldak’a gelince…

Yeniden Refah Partisi, ilimizde yeni kurulan siyasi partiler arasında önde gidiyor.

İl-ilçe teşkilatları kurulmuş durumda…

İl Başkanı Necdet Sarı, Milli Görüş’ün temelinden gelen, toplumda sevilen-sayılan, tevazu içinde temsil yeteneğine sahip, çalışkan bir siyasetçi…

Partisinin politikasını en iyi şekilde yansıttığı gibi, Zonguldak’ın sorunlarını da iyi biliyor, bu sorunları çözüm önerileri ile birlikte gündeme getiriyor.

Yeniden Refah, şu anda Zonguldak’ta Ak Parti ve CHP’nin ardından üçüncü parti olmak yolunda hızla ilerliyor.

İlçeler bakımından Çaycuma ve Ereğli iyi durumda…

Diğer ilçelerin de toparlanması gerekiyor.

Eğer, Yeniden Refah Partisi’nin bütün il teşkilatları, Zonguldak İl Teşkilatı gibi çalışıyorsa, Dr. Fatih Erbakan’ın partisine TBMM yolu görünüyor demektir.