Düşünceler ayrı 
gerçekler apayrıdır

Önce düşünceler ve niyetle başlayayım isterseniz

24 Temmuz ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı
24 Temmuz 1908 tarihinde Türk Basını’nda sansürün kaldırılması nedeniyle her yıl 24 Temmuz Günü’nün ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı’ olarak kutlanılıyor. Kamu adına görev yapan, doğru ve ilkeli haberlerle kamuoyunu aydınlatan, objektif ve kaliteli habercilik anlayışı ile çalışmalarını sürdüren basın, demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biridir. 24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılması, "Gazeteciler ve Basın Bayramı" olarak her yıl 24 Temmuz`da kutlanmaktadır. Basın meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı; toplumda basına güveni artırmasının yanında, kamuoyunun yanlış bilgilendirilerek yönlendirilmesinin önüne geçecektir. Dünden bugüne basın, toplumsal yaşamın en önemli unsurlarından biridir.
Demokratik kültürün ayrılmaz bir parçası olan basın kuruluşlarının etik değerlere ve hukuka uygun, tarafsızlık içinde, doğru haber yapması, kişi haklarına saygılı, toplumun hassasiyetlerine özen gösteren bir şekilde görev yapması, demokrasimiz ve gazetecilik mesleğinin saygınlığı açısından büyük önem taşımaktadır.
Basın, çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olmuştur. Toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren basın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir. Basın, demokratik kültürümüzün en etkili gücüdür. Doğru ve tarafsız yayıncılık anlayışıyla haberlerin halkımıza ulaştırılması ve toplumun doğru habere erişimi noktasında önemli toplumsal görev icra eden, günümüz dünyasında büyük bir güç olan basın, demokrasinin gelişmesini sağlayan en önemli kurumlardandır. Ülke ve bölge menfaatleri ve kamu düzeni gibi değerleri korumak suretiyle sorumlu yayıncılık anlayışını üstlenen basınımız, demokratik kültürümüzün en etkili göstergesidir.
 

Buraya kadar yazdıklarım içimden geçen duygular ve üşünceler

Ancak bir gerçekler var

Evet nasıl bir zamanlar basın dördüncü kuvvet ti ancak şimdi bu sıralamadan eser yok malesef..

Çünkü sosyal medya basının yerini almaya başladı.

Günümüzdeki artık tüm gelişmeler sosyal medyadan takip edilir oldu.
Şimdi herkes gazeteci herkesi muhabir
Sosyal medyadaki gündemler ülke yönetimini şehir yönetimlerini dahi etkiliyor.

Dediğim gibi;
bir zamanlar 4.cü kuvvettik.
Sosyal medya basının yerini çoktan almış gözüküyor.


Yinede bu duygu ve düşüncelerle, Türk Basınında sansürün kaldırılışın yıldönümünde böyle önemli bir görevi yerine getirmek için büyük bir fedakârlık içerisinde çalışan biz yerelden, ulusala tüm basın emekçilerinin 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutluyor, görevlerinde can-ı gönülden başarılar diliyorum.


,,,,,

TAZİYE

Zonguldak Belediyesi eski Zabıta Müdürü Ata Sevimli geçirdiği beyin kanaması sonucu 63 yaşında hayatını kaybetmişti.
Merhum Ata Sevimli’nin cenazesi Uzunmehmet camii’nde kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları ve dualarla son yolculuğuna uğurlandı.
Merhum Ata Sevimli öğle namazından sonra kılınan cenaze namazı sonrası Asri Mezarlıkta toprağa verildi.

Merhum Ata Sevimli’ye Allahtan rahmet, yakınlarına ve tanıdıklarına baş sağlığı diliyorum
Ruhu şad, mekanı cennet olsun.


**


Hepinizin Kurban bayramınızı tebrik ediyor ve nice bayramlara erişmeyi diliyorum.