Uzun zaman sonra fırsat buldum, tam yazmaya başlıyordum ki “ Acaba ne yazsam? “  diye düşünürken radyoda çalan şarkı dikkatimi çekti.

“ Kara tren gecikir belki hiç gelmez “ diyordu…

Sonra dedim ki kendi kendime “ Bizim de trenlerimiz vardı, ne oldu onlara ?”

Biraz araştırmalar yaptım, çoğu yerde trenler çalışmaya başlamış ama Zonguldak için bir açıklama yok…

İnanın laf olsun diye sormadım bu soruyu kendime:

Ben lise hayatım boyunca hep trenle yolculuk etmiş ve sonrasında da devamlı trenle yolculuk eden ve hatta ve hatta 2. Kitabım Çirkin Yazar Güzel Sever’in bir bölümünü tren yolculuklarında yazmış biri olarak bu soruyu soruyorum.

 O kadar trenle içleşen biriyim ki “ Herkese sen arabayı nereye park ettin diye soranlar, bana senin tren saati kaçta diye soruyorlar. “ 

Eee bizim trenin saati kaçta? Ne zaman çufçufluyoruz?

Valla Türkali – Göbü – Muslu bu bölgenin merakla beklediği bir soru bu. Az önce de dedim ya hani trenlerle o kadar içleşmişim ki bana soruyorlar “ Sen bilirsin ne zaman başlıyor bu trenler “ diye. 

Ben cevap veremiyorum, sizler bir yardımcı olsanız da şu soruya bir cevap versek hatta şu trenlere yol versek; mükemmel olmaz mı?

**

Şimdi de benim bir sorum olacak ama çekiniyorum “ Bu kadar sorunun- sıkıntının içinde bu soru sorulur mu? “ diye tepki gösterirsiniz diye ama bir kere niyetlendim sormaya; korkunun ecele faydası yok boşuna dememişler…

“ Bizim Devlet Tiyatromuz ne zaman gösterime girecek? “ 

Bazı bölgelerde devlet tiyatroları açılmış inanın deli gibi imreniyorum, bizimki hakkında herhangi bir açıklama yapıldı mı bilemiyorum. Araştırma yaptım göremedim yoksa gözden mi kaçırdım bilemiyorum.

Eminim benim gibi canı tiyatro çeken insanlar vardır, merak da ediyor olabilirler. Diğer bölgelerdeki oyunlara da baktım çok sağlam oyunlar var bir kez daha imrendim. 

Darısı Zonguldak’ın başına inşallah.