Açılışta bir konuşma yapan Belediye Başkanı Çetin Bozkurt “Yapımına daha önceden başladığımız Can Dostlar Geçici Bakımevi Klinik Binası, sel nedeniyle biraz gecikmeli tamamlandı. Zonguldak bölgesinin en modern tesisini yaptık. İçerisinde ameliyathane, muayene odası, karantina odaları, müşahede odaları, kedi evi, hekim odası ve depo mevcut. Röntgen cihazı ve bazı donanımları iki hafta içerisinde faaliyete geçecek.
Sokak hayvanları konusunda 5199 sayılı kanun var. Bizlere sorumluluk veriyor fakat yetki vermiyor. Yasal olarak, mevzuat olarak sıkıntı olabiliyor. Sokak hayvanlarını sürekli olarak burada tutmamıza mani. Kısırlaştırıp doğal ortamına bırakacaksın diyor.
Hayvan barınağını büyütmeye, geliştirmeye devam edeceğiz. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerimiz oldu. Bize destek verecekler.
Norm kadromuzda bir veteriner hekimimiz var. Yasal olarak ikincisini alamıyoruz fakat bir tekniker alacağız buraya. Yapılan bu tesis ilçemize hayırlı olsun” dedi.
Tesisin açılışını hayvansever vatandaşlarla birlikte yapan Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, tesisi gezdirerek bilgi verdi.

Muhabir: Ercan Aygün