Azerbaycan Milli Meclisi Kültür Komisyonu Başkanı Milletvekili Ganire Paşayeva vefat etti.
Ganire Paşayeva'nın vefatı ise büyük bir üzüntüyle karşılandı.

12 gün önce Azerbaycan'da Türkiye'den 50 gazetecinin katılımıyla düzenlenen Azerbaycan gezisinde yer alan Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, vefat eden milletvekili Ganire Paşayeva ile görüştüğünü, kendisinin iletilmek üzere Şehit Aileleri Derneği'ne hediyeler verdiğini, birlikte resim çektirdiklerini ancak aldıkları ölüm haberi ile şok içerisinde olduğunu ifade etti.

Zonguldak Gazeteciler  Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık "Türk dünyasının başı sağ olsun" diyerek sözlerini şekille sürdürdü;

"ÜZÜNTÜLÜYÜM ŞOKTAYIM VE NE DİYECEĞİMİ BİLEMİYORUM"

"Azerbaycan milletvekili gerçekten çok değerli bir isimdi. Türkiye sevdalısıydı. Azerbaycan'ın içinden yetişmiş Türk dünyasında çok önem veren bir Milletvekilimizdi.
Ganire Paşayeva yani gerçekten ben onu  biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde Azerbaycan'da bir haftalık bir program için Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti olarak Türkiye Gazeteciler Federasyonu önderliğindeki Azerbaycan'da Bakü'de bir dizi etkinliklerde bulunmuştuk. Hem Bakü'nün 105. kuruluş yıl dönümüne katıldık hem de yine İslam Kafkas ordusunun Bakü'ye gelişinin yıl dönümünde orada törenlerde etkinliklerde Yer almıştır. Sayın merhrum milletvekilimizle de orada 15-16 Eylül'de birlikteydik Akşam yemeğinde beraber bizimleydi. Gündüz toplantılara katıldı.
Orada bize rozet Azerbaycan ve Türk Bayrağı olan  rozeti kendisi bize takdim etti, yakalarımıza taktı. Güzel bir ortam oldu, sohbet oldu. Milletvekilimiz daha önce Zonguldak'a gelmişti. Sadece Zonguldak'ı değil ülkenin 81 ilini gezmiş ziyaret etmiş. Şehitler Derneği ailelerine gazilere çok önem veren bir isimdir. Ama gerçekten üzüntülüyüz ve şoktayız. 
Biz zaten Türkiye'ye döndük Zonguldak'a geldiğimde birkaç gün sonra Şehit Aileleri Derneği'ni ziyaret ettik. Kendilerine milletvekili bize gönderdiği hediyeleri takdim ettik, selamlarını ilettik, üstümüzde kalmasın dedik. 

"YERİ DOLDURULAMAYACAK BİR İNSAN"

Ondan sonra da rahatsızlık geçirdi. Gerçekten şok oldum ve çok üzüldüm. 

Ülkemizin başı sağ olsun, Azerbaycan'ın başı sağ olsun. Yeri doldurulamaz bir insan... Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Hepimize sabırlar diliyorum ve ne diyeceğimi de bilemiyorum."

Kaynak: Ercan Demir