Bugün biraz farklı başladım köşeme; farkındasınızdır önce günün sözüyle girdim mevzuya ve şimdi de ne yazacağımı kurgulamadan başladım yazmaya… Öncelikle birkaç gündür size yazamamanın üzüntüsü içerisindeyim; malum seçim dönemi falan biraz yoğunum, kusuruma bakmayın. Merak ettim sizleri. Her neyse sizlerin de mutlaka endişelendiğiniz insanlarınız vardır değil mi? Yeri gelir kendinizi düşünmezsiniz ya da bir anlık kendinizi unutur; sanki kendiniz güllük gülistanlık yaşıyormuşsunuz gibi karşınızdaki insan için bir şeyler yapmak istersiniz. Siz yapmak istedikçe karşınızdakinin sizi görmediğini pek dikkate almadığını hissettiğiniz dönemler olabilir. Bu dönemlerde insan bazen içi içini yiyebilir de direkt olarak karşındakine durumu sorabilir de. Ama karşınızdakinden alacağınız cevap bellidir: “ Yok olur mu öyle şey saçmalama, sen benim için çok önemlisin” der ve ağzınıza bir kaşık balı çalar. Sizi bu bazen 3-5 gün en azla 10-15 gün götürür ama sonrasında tekrardan aynı şeyleri hissetmeye düşünmeye başlarsınız. Tekrar sorarsınız ve yine aynı cevap alırsınız; ufaktan sinirle geçende aynı dedin ama davranışlarınla dediklerin uyuşmuyor dersiniz. Ardından karşınızdakinin ya işi çıkar ya hastalanır ya da cevapsızlık eylemini gerçekleştirir.

Bundan sonrası sabır ve değer işidir ve size kalmıştır. Bu durum uzadıkça çantada keklik biriymişsin gibi davranılmaya kadar gidebilir. Her şeye hazırlıklı olmak lazım; hayat sürpriz yapmaya bayılır ben ise ters köşe yazılar yazmaya. Şimdi olayı bir toparlarsak; mesajımızı verip yol almak gerekir bazen. Bence her şeyde olduğu gibi önemli olan vicdandır; sana iyi gelene tutumun, tavrın ve hareketlerindir. Yoksa konuştuğun her kelime yaptığın her hareket şüphe kokar; kendini yok edersin. Ben yazıklar olsun der geçerim ama bazıları bela okur bazıları da küfreder. Dikkatli olmanız da fayda var.

Son olarak başlığımdaki boş bırakılan yere şöyle doldurmak istiyorum. Bu yazıda bir terslik olsa da " Bu İşte Bir Bencillik Var" diyorum ben şahsen ama sizin fikirlerinize de saygım var ve kendi başlığınızı kullanabilirsiniz diyorum. Görüşmek üzere; ben kaçar.

Günün Sözü: Siz birileri için endişelenip üzülürken o hayatını yaşamakla meşgul olabilir; buna hazırlıklı olun derim ben, kendim hazırlıklı olamasam da… - Tansu YILDIRIM