MHP Genel Merkezi, mevcut İl Başkanı Mustafa Öztürk'e tam yetki verdi, MHP Zonguldak'ta Öztürk ile yoluna devam edecek.
Kongrenin birlik ve beraberlik içinde adeta bir "şölen" havası içinde geçmesi bekleniyor.
MHP, Zonguldak'ta Mustafa Öztürk'ün il başkanlığına atanması ile birlikte büyük bir toparlanma süreci yaşadı, tüm ülkücüler MHP çatısı altında yeniden toplandı, Mustafa Öztürk MHP Genel Merkez yöneticilerinin de desteği ile partisini selametle ve çok güçlü bir şekilde il kongresine taşımayı başardı.
Öyle görünüyor ki, MHP Zonguldak teşkilatları Pazar günü yapılacak il kongresinden çok daha güçlenmiş olarak çıkacak ve bu seçim ilimizde " MHP'nin seçimi " olacak.
*
İlimizdeki tüm siyasi gözlemcilere göre, yerel seçimin "kilit partisi" MHP olacak.
Elbette bu sonuca durduk yerde ulaşılmadı.
MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin tedrisatında yetişmiş olan MYK Üyesi Murat Kotra, Zonguldak'ı adım adım, ilçe ilçe, belde belde, köy köy dolaştı, ilimizin ağır ve acil sorunlarını sürekli gündeme getirip, sahiplendi, Zonguldak gündemi çoğu kez bu söylemlerle belirlendi.
Yine MHP Genel Merkezi'nin çok isabetli bir kararla Mustafa Öztürk gibi ülkücü tabandan gelen genç ve çalışkan bir siyasetçiyi il başkanı olarak ataması, bu kapsamda il ve ilçe başkanlarının genel merkez yöneticileri ile koordineli ve uyum içinde çalışması, ülkü ocaklarının bu ekibe tam destek vermesi MHP'nin gücüne güç kattı, Pazar günü yapılacak kongreye işte böyle "ülkücü ruhunu" bütünleştirmiş ve "safralarından" sıyrılmış bir MHP ile gidiliyor.
*

Sonuç olarak, 2024 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde MHP'nin seçim sonuçlarını "belirleyici" bir parti olacağı açıkça görülüyor.
Cumhur İttifakı kapsamında ortak adaylarla da olsa, seçimlere kendi adayları ile de katılsa bu seçimin ağırlıklı ve belirleyici partisi MHP'dir.
Üstelik atak yapıp, birçok yerde seçim kazanması da muhtemel görünüyor.
Bunu bir kenara yazmış olalım.

Kaynak: Erhan Çakmak