Zonguldak’tan bir ismin bakan yapılmasının hayal olmaktan çıkarılarak artık gerçeğe dönüşmesini istiyoruz.
Okuyucularım iyi bilir
Zaman zaman bu konuya değiniyorum 
Ancak, geçenlerde Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi’nin, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın köklü değişiklikler üzerinde çalıştığını belirtmesi, kabinede değişimlerin olacağını ve bakanlık ile Cumhurbaşkanı yardımcısı sayısında da artış olacağını yazmasıyla ne yalan söyleyeyim az da olsa umutlandım. 
(Dikkat ederseniz çok umutlanmadım)
Buna göre; Cumhurbaşkanı yardımcısının sayısının artmasıyla birleştirilen bazı bakanlıkların ayrılarak yeni bakanlıkların kurulması üzerinde duruluyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Aile ve Çalışma Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ilk akla gelen bakanlıklar olarak sıralanıyor. Ancak Erdoğan'ın bakanlıkların ayrılması ve yeni bakanlıkların oluşturulması konusunda nasıl bir tercih yapacağı henüz bilinmiyor.
Hem yeni bakanlıklar oluşturulması ve hem de mevcut bakanlıklarda da değişikliğe gidilmesi gündemde.

Buradan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Zonguldak olarak sesleniyorum
18 yıldır AK Parti hükümetleri döneminde Zonguldak’tan bir isim bakan yapılmadı.
Bu bir ceza mıdır yoksa tesadüf müdür bilemem ama
Bu kadar zaman yeterli değil mi
Madem ki kabinede bir değişiklik yapılmak isteniyor
Bence tam zamanı


**


DENİZDE ZONGULDAK OLARAK SÖZ SAHİBİYİZ
Karasularımızda egemenlik ve bağımsızlığımızın sembolü olan, Türk denizciliğinin gelişmesinin ve ekonomik kalkınmanın temellerini atan ve 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile ülkemizin dünya denizcilik sektöründe söz sahibi olması yönüyle de büyük önem taşıyor.
Zonguldak Liman Baştanı Ali Görkem’in açıklamaları sonrasında biraz olsun rahatladım.
Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle açıklama yapan Zonguldak Liman Başkanı Ali Görkem, Zonguldak’ın denizlerdeki üstünlüğü konusunda oldukça önemli bir açıklamada bulundu.
1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe giren kabotaj kanunu ile sadece bağımsızlığımız ve denizlerimizdeki hükümranlık haklarımız perçinlenmedi, aynı zamanda denizciliğimizin gelişmesi için de, bir dönüm noktası olduğu aşikar. Düşünebiliyor musunuz ABD tarihinde bir tek denizlerdeki hakimiyeti nedeniyle Osmanlı’ya vergi ödemiştir.
Denizlerde hakim olan devletler bugün dünyanın en gelişmiş ülkeleri konumunda olduğumuzu düşünürsek, üç tarafı denizle kaplı olan Türkiye maalesef denizlerden istediği gibi yararlanamadı: Ta ki bugüne kadar
Ancak şimdi öylesine güzel bir politika izleniyor ki Mavi vatan olarak nitelendirdiğimiz denizde her alanda hakimiyet sağlıyoruz.
Ali Görkem, Karadeniz’de ticaret hacmi gelişen nadide şehirlerden olan Zonguldak’ın, TTK Zonguldak limanı, eren enerji limanı ve kurulum aşamasında olan Filyos liman ve geri saha projesi ile Karadeniz’deki ticaret hacmini büyük bir üstünlükle eline geçirdiğini ifade etti. Bu üstünlükleri göz önünde bulundurduğumuzda ve Zonguldak ta ilk limancılık faaliyetlerinin 1896 yılında başladığı düşünüldüğünde, Zonguldak halkının sektörde hak ettiği yer ve tecrübe açıkça görülmekte olduğunu belirten Ali Görkem, Bu nedenle, Zonguldak’ın gerek sosyal gerekse ekonomik olarak gelişmelere hazırlıklı olması, bölgesel olarak bu pastadan gereken payı alması gerektiği ifade etti.
Demek ki Zonguldak’ta yolunda giden işlerde varmış
Böyle güzel haberleri duymak Zonguldak adına hepimizi sevindiriyor.
Böyle olumlu ve güzel haberlere Zonguldak’ın ihtiyacı var.


**


GÜNÜN SÖZÜ: Ömür bir masal gibidir, ne kadar uzun olduğu değil, ne kadar güzel yaşandığı önemlidir.