Bu Vali’yi istemezükkkkk !..

Vali Bektaş’ın sağlık çalışanlarına yönelik açıklaması “olay” haline getirildi, Sayın Vali’yi “göndermek” isteyenler, “sağlık çalışanı düşmanı vali” imajı oluşturmaya çalıştı.
Sansasyon havada uçuştu !..
Zonguldak’ta bir kısım medya, bir kısım siyasiler ve bir kısım kışkırtıcı odaklar, Vali Bektaş’ın sağlık çalışanlarına yönelik “uyarı” niteliğindeki sözlerini, allayıp pullayıp servis etti, koronavirüs salgınını bile “reytinge” çevirmek isteyen bazı yayın kuruluşları da bu sansasyonel haberlere balıklama atladı.
Osmanlı döneminde kazan kaldıran yeniçeriler misali…
“ Bu Vali’yi istemezükkkk” sesleri yükselmeye başladı.
İş bununla da kalmadı…
Vali Bektaş’ı, Zonguldak Valiliğine atayan makam Cumhurbaşkanlığı Makamı, dolayısı ile Ak Parti Hükümeti olduğundan, dünden bugüne Ak Parti’ye karşı ideolojik tavırları belli olan kesimler tarafından konu Ak Parti’ye fatura edilmeye çalışıldı.
İşin ilginç tarafı, Zonguldak’ta Ak Parti’nin bazı yetkili isimleri tarafından korunup kollandığı belirtilen bazı basın-yayın organları sansasyonel haberler konusunda en önde yer alıyordu.
Özetle, bu durum, boomerang misali, dönüp dolaşıp sahibini yaralayan bir silaha dönüştü.

Zonguldak’ta ve bazı yaygın basında “reyting” derdine düşen gazetecilerden hiç birinin aklına Vali Bektaş’ın sağlık çalışanlarına yönelik bu uyarıyı neden yaptığına ilişkin soru sormak aklına gelmedi mi acaba?..
Sayın Vali canı sıkıldığı için, durup dururken böyle bir açıklama yapmadı herhalde…
Aslında sorunun yanıtı, bu haberleri yapanlar tarafından da biliniyor.
İlimizde 567 pozitif korona vakasından 137’sini sağlık çalışanları oluşturuyor. Türkiye ortalamasının 6 katı olan bu rakam, Vali Bektaş’ın dikkatini çekmiş ve izalasyon konusunda sağlık çalışanlarını uyarmak gerektiğini düşünmüştür.
Esasen, Vali Bektaş’ın, tüm Türkiye’de olduğu gibi sağlık çalışanlarının ne büyük bir risk altında olduklarını, kendi yaşamlarını tehlikeye atarak can kurtamaya çalıştıklarını ve gece gündüz özverili bir çalışma içinde bulunduklarını, kendisini bu yönde eleştirenlerden çok daha iyi bildiğini ve sağlık çalışanlarını onlardan çok daha fazla düşündüğünü herkes biliyor.
Vali Bektaş’ın “ Sağlık çalışanları bize yük oldu” şeklindeki sözleri “amacını aşan” bir şekilde üzüntüsünü açıklayan ifadelerdir. Vali Bektaş, bu dönemde sağlık çalışanlarına her zaman olduğundan daha fazla ihtiyaç duyulduğunu ve her şeyden önce kendi sağlıklarını korumada daha özenli davranmaları gerektiğini hatırlatan bir uyarıda bulunmuştur.
Özetle Vali Bektaş “ sağlık çalışanı düşmanı” değildir.

Zonguldak’ta böyle şeyler oluyor…
O Vali’yi istemezükkkkkk !..
Bu Vali’yi istemezükkkkkk!..
Geleni istemezükkkk!…
Gideni istemezükkk!..
Medyası, muhalifi, işine gelmeyip de validen hazzetmeyeni…
Osmanlı döneminde kazan kaldıran yeniçeriler misali…
Hep birlikte aynı teraneden sesleniyorlar…
“ Bu Vali’yi istemezükkkkk!..”