Din öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Zonguldak ili ve ilçeleri İmam Hatip Ortaokulları erkek öğrenciler arasında gerçekleştirilen genç sada kur'an-ı Kerim'i güzel okuma, genç muhafızlar hafızlık ve Genç Bilaller Ezan Okuma İl Birinciliği yarışması Şehit Gökhan Esen Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirildi.
Yarışmaya;  Vali Yardımcısı Mehmet Türk, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Adem Gülşen, İl Müftü Yardımcısı Tahir Erçin, çevre okul müdürleri, öğrenciler öğretmenler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından Kur'an-ı Kerim Kerim tilaveti gerçekleştirildi ve protokol konuşmalarına geçildi.

GÜLŞEN: BU YARIŞMANIN KAYBEDENİ YOK

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Gülşen yaptığı konuşmada, "Bu yarışma asla kaybedeni olmayan bir yarışmadır" dedi.
Yarışmalara katılan sevgili öğrencileri tebrik ettiğini belirten Ahmet Gülşen şunları söyledi;

"Genç, muhafızlar, hafızlık yarışması, genç Seda Kur'an-ı Kerim'i okuma yarışması, genç Bilaller Ezan okuma yarışması, genç Didar, Kuranı Kerim'i güzel okuma ve hafızlık yarışmaları din öğretimi genel müdürlüğümüzün talimatları doğrultusunda her yıl yapılmaktadır. Bu yarışmaların amacı Milli Eğitim Genel amaçları doğrultusunda Kuranı Kerim, din kültürü ve ahlak bilgisi Hazreti Muhammed hayatı, temel dini bilgiler derslerinin kazanımlarını desteklemek, öğrencilerimizin mesleki bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirmek Sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmaktır. Bu yarışma asla kaybedeni olmayan bir yarışmadır. Bu yarışmada sevgili öğrencilerimiz heyecan ve tatlı bir rekabetle yüce kitabımız Kuranı Kerim'i en doğru şekilde ve en güzel bir seda ile okuyarak siz kıymetli misafirlerimize bir Kur'an ziyafeti yaşatacaklardır. Kıymetli misafirlerimiz, Resulü Ekrem veda hutbesinde şöyle buyurur. Ey müminler, size iki emanet bırakıyorum Sımsıkı sarıldığınız takdirde bir daha asla yolunuzu şaşırmazsınız. Bunlar Allah'ın kitabı Kuran ile peygamber efendimizin sünnetidir. Kur'an-ı Kerim'de kendisine hem okunan hem yazılan bir vahiy olarak tarif eder Peygamber efendimiz insanlara tebliğ ettiği her ayeti vahiy katiplerine yazdırmasının hikmeti Kur'an-ı Kerim'in bu basında aranmalıdır. Müslümanlar asırlardır Kur'an-ı Kerim'i okumak, anlamak, kavramak, hayatlarına uygulamak için gayret gösteriyor. Bu uğurda mücadele veriyor. Hiç şüphesiz Kur'an-ı Kerim'le bağımsız, bağımız ne kadar güçlüyse Müslümanlık sıfatına o derece hak kazanmış oluruz. Aksi bir durum ise Allah korusun felaketimiz olur. Esasen İslam dünyasının ve Müslüman Yaşadığı sıkıntıların sebeplerinden, sebeplerini de çaresini de Kuranı Kerim'de bulmak mümkündür. iyiliğin yüceltildiği, kötülüğün uzaklaştırıldığı bir dünya insanlığa hayır getirir, huzur getirir, refah getirir. Umut getirir, güzellik getirir. Bunun yolu da Kuranı Kerim'e dört elle sarılmaktan, onu okumaktan anlamak hayatımıza tatbik etmekten geçer. Yüce Mevla Kuranı Kerim'in sarih kıraatla her harfin, her hecenin, kelimenin, cümlenin hakkına verilerek okunması gerektiğini buyurmaktadır. Kur'an-ı Kerim'in pirü pak bir kalpte bir ağızla, hedefle, hürmetle adeta lafzı ve manasını, manası katre katre içilerek tilavet edilmesi gerekir. Şüphesiz en güzeline Kuranı Kerim'in gönülleri okşayan ruhları tedavi eden, zihinleri harekete geçiren din herkesi etkileyen güzel bir sesler okunmasıdır. Muhterem misafirlerimiz, bugün gençlerimiz bize bir Kur'an ziyafeti sunacaklar. Bu gençlerimiz bugünün Kur'an yarının aynı zamanda müfessirleri ve muhaddisleri olarak bu yüce dinimize hizmet edecek Bu vesileyle bu gençlerimizi yetiştiren öğretmenlerimize bu öğrencilerimize velilerimize ve bu organizasyonda görev alan bütün meslektaşlarımıza ve siz  katılımcılarımıza çok teşekkür ediyoruz"

ERÇİN: ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDIYORUM

Yarışmanın jüri üyesi olan  İl Müftü Yardımcısı Tahir Erçin'de, "Sevgili öğrenciler. Bu her yıl Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından düzenlenen Kuranı Kerim'i güzel okuma, ezanı güzel okuma ve hafızlık yarışmasına hoş geldiniz. Her şeyden önce yarışmaya katılan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bu yarışmanın kaybedeni yok. Bugün birden fazla kazanan olacak. Yarışmalara katılan öğrencilerimizi tebrik ediyorum." lfadesini kullandı.

KURAN-I KERİMİ GÜZEL OKUMA, EZAN VE HAFIZLIK YARIŞMALARI ÇELİŞMELİ GEÇTİ

Protokol konuşmalarının ardından Kur'an-ı Kerim güzel okuma, hafızlık ve Ezan Okuma yarışmaları finalleri gerçekleştirildi.
Minik öğrenciler sesleri ile dinleyicilerini adeta büyülediler.

Etkinlik ödül töreni ile sona erdi.

Kaynak: Ercan Demir