Bugün bizim günümüz, 

Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. 

Ülkemizde, gazetecilere sosyal ve ekonomik haklar sağlayan ve Türk basınında bir dönüm noktası olan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 yılında kabul edilmesiyle birlikte, her yıl 10 Ocak tarihi “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaktadır. Demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu anlamda basın olarak bizler kurumlarla bireyler arasında veri akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlenmekteyiz. 

Basın, demokrasinin güçlenmesini sağlayan en önemli vasıtalarından biridir.

Basın, halkın bilgilendirilmesinde en önemli vasıtalardan biridir.

Basının güçlü olması, ifade özgürlüğünün sağlanması ve kamuoyun taleplerinin doğru yansıtılması bakımından büyük önem taşımaktadır.

Halkın gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde basın en etkili araçtır. 

Yerel basın kuruluşları olarak, büyük bir özveri içerisinde yerine getirdiğimiz görevlerimizi, bundan sonra da aynı duyarlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz.

Aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle basın, sivil toplumun dinamizmini beslemekte, demokrasinin sağlıklı şekilde işlemesinde ve güçlenmesinde önemli rol üstlenmektedir. Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktayız. İlimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınmasına gündeme taşıyarak katkı sağlamaya devam edeceğiz. Yaptığımız görev gereği bir anlamda kamu hizmeti ifa ediyoruz.

Son derece dinamik bir meslek olan gazetecilik, haberleri en doğru şekliyle kamuoyuyla paylaşma misyonu taşımaktayız. Bunun yanı sıra bu mesleği yapan biz gazetecilerin, düşünceleri ve yorumları ile demokrasinin güçlenmesine katkı sunmaktayız. Yaşanan sorunları ve yapılan çalışmaları gündeme taşıyarak idarecilerin çalışmalarına yardımcı olmaktayız. Kalemini her daim doğrudan yana ve doğru şekilde kullanarak kamuoyunu aydınlatan, bu yolda her an haber peşinde koşan basın çalışanları olarak, halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak da kamusal bir görevi yerine getirerek toplumun sesi oluyoruz. Zonguldak’ın sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmelerine çalışmalarıyla katkı sağlayan biz değerli basın çalışanları gerçekten çok zor bir görevi ifade ediyoruz. Bizler Zonguldak’ta şevkle, fedakarca çalışmaya, işimizi layıkıyla yapmaya devam edeceğiz.

Buradan tüm meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en samimi duygularımla kutlar, güzel haberlere ulaşmalarını diliyorum. Ayrıca aramızdan ayrılarak ebediyete intikal eden değerli büyüklerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun”

 

**

DEVLET TÜKETİCİNİN YANINDA

Zonguldak Ticaret İl Müdürü İsmail Maden, tüketici hakem heyetlerine başvuru limitlerini arttığı müjdesini vererek, bu yıl ki maliye Bakanlığının belirlediği yeniden değerleme oranları gereğince İlçe Tüketici hakem Heyetlerine başvuru üst limiti 4 bin liradan, 4 bin 570 TL’ye, İl Tüketici hakem Heyetimize başvuru üst limiti ise 6 bin liradan, 6 bin 860 TL’ye yükseltildi.

Bu tüketiciler için büyük bir imkandır

Yani bu rakamlara kadar olan satın aldığınız ürünler için her türü şikayetlerini mahkemeye gerek duymadan tüketici il ve ilçe hakem heyetlerine yapabilirsiniz demektir.

Sadece Zonguldak’ta 2017 yılında 1407 tüketici şikayet için başvurmuş ve hepsi tüketici lehinde sonuçlandırılmış.

Devlet tüketicinin hakkını sonuna kadar koruyor.

Bu anlamda Zonguldak Ticaret İl Müdürümüz Sayın İsmail Maden’e de yaptığı başarılı görevden dolayı da kamuoyuna adına teşekkür ediyoruz.

 

**

GÜNÜN SÖZÜ: 

Ne diye böbürlenip büyükleniyorsun.

Doğumun bir damla su, ölümün bir avuç toprak değil mi?