Malum dünya 14 Şubat Sevgililer Gününü yaşadı ve bugünü kutladı. Bende Sevgililer Gününde acaba yarına ( bugün için ) ne yazsam diye düşünürken aklıma “ Yalnızlar Günü” diye bir şeyler yazmak geldi. Peşine de 15 Şubat Yalnızlar Gününü bugün burada ilan ediyorum diye şov yapayım diyordum ki aklıma kapitalizmin bunu benden önce düşünmüş olma ihtimali geldi. Açtım interneti baktım; ciddi ciddi 11 Kasım Yalnızlar Günüymüş. Sevgililer Gününe alternatif olarak düşünülüp arkadaşların birbirine hediyeler aldığı bir günmüş. Hatta okuduğum bilgiye göre Çin’de Yalnızlar Gününe özel 11.11.2013 tarihinde internet üzerinden 8 milyar dolarlık bir harcama gerçekleştirilmiş. Ben ciddi ciddi şaşırdım ama sizleri bilemeyeceğim.

Ama benim hevesim kursağımda kaldı, ben 15 Şubat için bir gün ilan edecektim ve tüm insanlığa bunu sunacaktım. Zaten canım sıkkın; benim bugüne özgü bir gün ilan etmem lazım, kafaya koydum. Acaba nasıl bir gün olsun bugün; fikri olan var mı? Ama önce bakayım bi; 15 Şubat’ı da kapmışlar mı? Sanırsın halı sahada maç ayarlıyoruz; “ Mahmut Abi akşam 8-9 boş mu? Değil mi! Tüh be, tamam Mahmut Abi sen bize 9-10 ‘ u yaz o zaman, görüşürüz Abi eyvallah.” Hayal dünyamın da sizlere selamı var; bazen kapıldı mı baya gidiyor, maşallahı var. Vallahi baktım da internetten 15 Şubatla ilgili herhangi bir özel gün göremedim; varsa da kusurumuza bakmasınlar artık. 

Evet, ilan ediyorum, geliyor, çok az kaldı; bir düşüneyim, acaba ne günü olsun? Tamam, buldum. 1 – 2 – 3 şimdi açıklıyorum; “ 15 Şubat Dünya Yüzsüzler Günü” Nasıl beğendiniz mi? Hem bugün için ne ekonomi politikaları ne de para babaları bana karşı çıkar; kendilerinin çıkar sağlayamayacakları gün, o sebeple bizim fikrimizdi bilmem ne gibilerinden itirazlarla karşılaşmam. Evet, şimdi de bugünde neler yapılmalı onları açıklayayım. Israrla iyi davrandığınız, sabır çerçevesi içinde iyilikler yapıp karşılığında salak saçma tepkiler, değer bilmez tavırlar ve işlerini hallettikten sonra görmezden gelmeler mi var; işte bugün onların yüzüne vurun. Biz hep “ İyilik yap denize at “ felsefesini yaşadık ama ne oldu sonra? Sen denize attın, ben attım, o attı; sonra da o iyilik yaptığın insanlar bunu alışkanlık haline getirdi. Bu da yetmezmiş gibi; kah arkandan enayi dedi, kah yapmasaymış dedi, kah da ölüyor benim aşkımdan dedi, anlayacağınız rencide edecek, onurunuzu kıracak ve hatta ve hatta pişman edecek tavırlar sergiledi. Bugün ince düşünmek, aman olmaz bize yakışmaz falan demek yok; bugün yüzüne yüzüne vurun ki başkalarına karşı böyle davranmasınlar. Sorarsanız bu bir işe yarar mı? Bence pek yaramaz; ama yine de bugün yüzlerine vurun, içiniz rahatlasın ya. Sizin beyninizi kemireceğine onun beynini kemirsin; senin uykuların kaçacağına onun kaçsın. Siz karşınızdakini düşünüp hareket ettiğinizde o bencil bir şekilde hareket etti unutmayın; siz bana yakışmaz dediğiniz zaman o kendine başka şeyler yakıştırdı. Velhasıl kelam aklınızla dalga geçtiler; aklımızla oynadılar. Ve en önemlisi hayatlarında iyilik görmedikleri ve hatta acılarının sebebi olan insanlara kullanamadıkları kelimeleri ilk fırsatta size kullandılar ya da fırsatını beklemektedirler. 

Yanlış anlaşılmasın kin ya da öfke dolu deliyim ama bazen kırmızı kart göstermek gerekiyor. İnsan ilişkileri çok ama çok değişti, artık yeri geldiğinde sen de rencide etmelisin yoksa tepenize çıkıp sizi oyuncak etmeye çalışıyorlar. Umarım bana hak veriyorsunuzdur, belki yanlış düşündüğümü düşünenler olabilir, tabii saygı duyuyorum. Ama yine de ben “ 15 Şubat Dünya Yüzsüzler Gününü “ ilan ediyorum. Bugün maddi manevi yaptıklarınızı toplama günü, hesap sorma günü; hak edenin yüzüne biraz vurun. Bakın hayatlarında acılarının merkezlerindekilere diyemedikleri sert söylemleri size nasıl kullanacaklar. Siz kaybetmezsiniz, günlerce aylarca bu böyle biri değil dediğiniz insanın gerçek yüzünü görürsünüz. En son da yapmanız gereken bir durum daha var. Benim hiç başarılı olamadığım bir konu bu ama sizleri bilemiyorum. Ben yazma konusunda fena olmasam da “ SİLME “ konusunda hiç başarılı değilim. Burada hata yapıyorum; gerektiğinde silmek gerekiyor. Ben yapamıyorum; sizler ne düşünürsünüz bilemiyorum. 15 Şubat Yüzsüzler Günü kutlu olsun; tutarsız ve dengesiz olmayan herkese de selam olsun

Günün Sözü: Nihayet insanlık da öldü. Haber aldığımıza göre, uzun zamandır amansız bir hastalıkla pençeleşen insanlık, dün hayata gözlerini yummuştur. Bazı arkadaşlarımız önce bu habere inanmak istememişler ve uzun süre, 'Yahu insanlık öldü mü?' diye mırıldanmaktan kendilerini alamamışlardır. – Oğuz ATAY