Başkan Erol, Lavuar alanına 2000 araçlık otopark yapılmadığı sürece üstüne hangi proje uygulanırsa uygulansın bu kaosun yaşanmaya devam edeceğini söyledi.

Zonguldak Belediyesi'ne ve Zonguldak Belediyeciliğine yakışmayan bir yönetim sergilendiğini ifade eden Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol şunları ifade etti:


MERKEZ İLÇEDE TRAFİK KAOSU VAR

Zonguldak Belediyesi'nin zaten genel anlamda biliyorsunuz 19 mahallemizle beraber merkezde belediyenin uygulamalarından ve mevcut yönetiminden büyük bir memnuniyetsizlik var. Bunu mahallelere ziyarete gittiğimiz esnafla konuştuğumuzda görüyoruz. Zaten biz şehirde yaşıyoruz. Ticaret yapıyoruz. Bu şehrin caddelerinde dolaştığımız için de bu sıkıntıları görüyoruz. 
Şimdi şöyle bir kent merkezi düşünün ki bir il düşünün. Bunun merkezi yani merkez ilçe dediğimiz merkez Çaycuma'dan, Devrek'ten, Gökçebey'den, Ereğli'den, Alaplı'dan hiçbir vatandaşımız merkeze gelip hastanelerimizi kullanmak istemiyor. Hem özel hastanelerimizi, hem kamu hastanelerimizi kullanmak istemiyor, hem de esnafımızla ticaret yapmak istemiyor. Nedeni de çünkü merkezde bir kaos var Merkezde  vadi bölgesinden hem Ereğli Alaplı bölgesinden buraya geldiğinizde arabanızı koyacak yeriniz yok. Rahat bir şekilde yürüme alanları yok. Yaya yolları yok. Araç yolları yok. Bundan dolayı vatandaş buraya merkeze gelmek istemiyor. Bu da bizim merkez esnafımızın gelir durumunu etkileyen bir şey ve ticaretini olumsuz etkileyen bir durum. 

LAVUAR ALANINA KESİNLİKLE 2000 ARAÇLIK OTOPARK YAPILMASI ŞART


Şimdi biz hep bunu söyledik. Saadet Partisi il başkanı olarak hep ifade ettik. Bu lavuar alanının bulunduğu yer 30 dönüm civarında bir yer. Bu bölgenin altına muhakkak surette, 2000 adetlik bir araç otoparkı yapılması şart. Eğer bunu siz altına araç otoparkı yapmazsanız, üstüne ne yaparsanız yapın, isterseniz oraya iş merkezleri yapın, isterseniz sosyal yaşam alanları koyun, insanları araçlarıyla geldiklerinde araçlarını koyacak yer yok. Kaos olur orada. 

Siz her yere merkez içerisinde bina yapacaksınız eski merkez içerisinde olduğu yerde bir bina yapacaksınız. Bu binanın oraya bina yapıldığında orada da otopark ihtiyacı var. Lavuar alanında bir yapı yaptığınız zaman orada da otopark ihtiyacı var. Oranın altına otopark yapmamız mecburidir.
Eğer proje bitti mi bilmiyorum. İhalesi yapıldı deniyor ama orada bir  böyle bir puslu bir görüntü var. Tam net bir bilgi yok elimizde. 


ZONGULDAK BELEDİYESİ'NE VE ZONGULDAK BELEDİYECİLİĞİNE YAKIŞMAYAN BİR YÖNETİMLE KARŞI KARŞIYAYIZ. DERHAL ZONGULDAK'IN MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYESİ İLE TANIŞMASI GEREKİYOR

Zonguldak Belediyesi'ne hiç yakışmayan bir yönetimle karşı karşıyaya yaptıklarını ve Zonguldak'ın milli görüş belediyesiyle bir an önce tanışması gerektiğini ifade eden Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol sözlerine şu şekilde devam etti:

"Biraz tabii ben izleme fırsatı bulamadım ama Belediye başkanımızın dünkü  televizyon programıyla ilgili bana bilgi verildi. Bu konuyla ilgili biraz  bilgi aldım.  Kendisi orada belediye başkanlığı binasına yapılan engelli rampasını bile bir proje olarak konuşabilecek seviyede, teknik seviyede. Böyle bir şey yok. Yani siz o engelli rampasını Proje olarak sunamazsınız.
Değerli Zonguldaklılar. Yani böyle bir proje olmaz. Bunlar basit şeyler. Bu kentin koskoca bir bütçesi var. Burası bir vilayet. 19 tane mahallesi var. Zonguldak önemli bir şehir. Zonguldak belediyeciliğine Zonguldak Belediyesi'ne hiç yakışmayan bir yönetimle karşı karşıyayız. Derhal Zonguldak'ın Saadet Partisi belediye başkanlığı yönetimiyle milli görüş, belediye yönetimiyle tanışması gerekiyor. Siz sosyal yaşam alanlarını oluşturacaksınız. Kültür ve sanat alanları oluşturacaksınız. Araç trafiğini yaya trafiğini düzgün bir şekilde ayarlayacaksınız. Aynı zamanda da esnafımızın da düzgün bir şekilde ticaret yapmasını durumundasınız. Bu, bu şekilde bu konuyu ifade edebilirim size"
 

Kaynak: Ercan Demir