Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol, bölgemizde yaşanan sel felaketinden yerel yönetimlerin ve mahalli idarelerin ders çıkarması gerektiğini ifade etti. Su taşkınlarına karşı gereken önlemlerin daha da arttırılması gerektiğinin bu yaşanan son felakette ortaya çıktığına dikkat çeken Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

“SEL VE SU TAŞKINLARINA KARŞI KORUMALAR ARTTIRILMALI”
" Zonguldak Bartın bölgesinde sel felaketi dolayısıyla zarar vatandaşlarımızın hepsine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Özellikle esnafımızdan ve Bartın'da Atılım Sanayi Sitesi'nde ve diğer civar yerlerde bulunan özellikle saya imalatı yapan kuruluşlarda hem mal kaybı var. Hem de üretilmiş ürünlerini daha ihracat yapamadan ürünlerini yani nihai mamüllerin de yine zarar görme durumu var. Bu durumla ilgili bu mevcut sanayi kuruluşlarının üretimlerine devam ettirmeleri için devletin bunlara destek vermesi gerekiyor. Bizim duyumlarımıza göre Bartın'da 30 milyon TL'lik bir ücret gelmiş yani ödenek gelmiş. Bu tabii orada yetmez. Özellikle ben Bartın'da ki oradaki esnafımızı ziyaret ettim. Orada büyük bir sıkıntı var. Yine bizim Perşembe beldemizde, Filyos beldemizde ve Çaycuma Galericilerin bulunduğu ve terminalin bulunduğu yerde de yine zayiat var. Tabii belediye mahalli yönetimlerinin bundan çıkarması gereken derslerden bir tanesi de bu sel ve taşkınlara karşı korumaların ciddi anlamda alınmasıdır. Önlemlerin tekrar gözden geçirilmesi gerekiyor. Tekrar böyle bir felaketin, böyle bir rahatsızlığın olmaması için. Selde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, selden zarar gören tüm vatandaşlarımız, bütün esnaflarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.  O nedenle mahalli idare yönetimlerimizin ve belediye yönetimlerinin bundan gerekli dersleri çıkartıp gerekli çalışmaları yapmasını temenni ediyoruz.

"SAĞANAK YAĞMUR DEVAM ETSEYDİ KOZLU VE ACILIK DERECESİ TAŞABİLİRDİ" 
Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol;
"Bir de şunu eklemek isterim. Kozlu'ya baktığımız zaman Kozlu Deresi aynı zamanda Acılık Deresinde eğer yağmur 4-5 saat devam etmiş olsaydı hem acılık derecesinin hem de Kozlu Deresi'nde taşabileceğini gördük." İfadesini kullandı.

(Haber – Ercan Demir)