Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alanı Zonguldak Limanı içerisinde bulunan Kardemir'e ait kömür yükleme ve depolama tesisinin kaldırılması yönünde başlattığı kamuoyu yoklamasına Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol destek verdi.
Burak Erol;
"Zonguldak limanı içerisinde kömür yükleme ve depolama tesisi kaldırılarak halka açılmalıdır" dedi. Ayrıca tesisin kaldırılıp kaldırılmamasını halka sormasında olumlu bulduğunu ifade eden Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol şunları söyledi;
"Daha önce de ifade etmiştik. Bu konuyla ilgili Belediye yönetimine görüş bildirmiştik . Zonguldak'ın herhangi bir yerinde herhangi bir hizmetle ilgili bir adım atacağı zaman bununla ilgili halka sorması, halkın görüşünü alması bazı teknik adamlardan görüş almasına faydalı olur. Şimdi orada Kardemir'le ilgili yapılan oradaki durum vaziyet şu anda bizim halkımızın kullanıma açılması noktasında güzel olur. Yerinde olacağını düşünüyoruz. Benim kanaatim bir an evvel oradaki tesisin kalkması, yapının kalkması ve halkın kullanıma açılması, kamuoyu bunu kullansın. Vatandaşımız oradan istifade etsin. Güzel bir şey olacağını düşünüyorum .

LAVUAR ALANDA DEĞERLENDİRİRSİN

Burak Erol sözlerine şu şekilde devam etti;
"Şöyle ifade edeyim, şu anda vatandaşımızın Zonguldak merkezde oturup nefes alabileceği, sohbet edebileceği alan sıkıntısı var. Bir sahil projesi yapıldı biliyorsunuz. O sahil projesi yetersiz şu anda. O alanın aynı zamanda lavuar alanının da bulunduğu yeri kapsaması gerekiyor özellikle proje yapılacaksa buranın altına en az 2000- 2500 adetlik bir otopark yapılırsa Zonguldak'taki bu trafik karmaşası engellenir. Bu yol kenarına park edilen araçlar trafiğin akışını engelliyor, sürdürülebilirliğini engelliyor. Bu nedenle lavuar projesi yapıldığında altındaki 2000 adetlik otopark ve o kömür deposunun kömür işlemlerinin yapıldığı o alanın da kaldırılması ve vatandaşın hizmete açılması yerinde olur diye düşünüyorum" ifadesini kullandı.

(Haber -Ercan Demir)