MHP İl Kongresi, 18 Ekim Pazar günü yapılacak…

MHP Genel Merkezi'nin mevcut İl Başkanı Varol Demirköse başkanlığında tek listeli bir kongre öngörmesine rağmen, MHP İl yönetim kademelerinde yeniden etkin duruma gelmek isteyen az sayıdaki muhalif grup "aday" çıkarmaya hazırlanıyor.

Görünen köyün kılavuz istemediği durumlarda analiz yaparken objektif olmak ve isabetli tahminler yapabilmek önemlidir.

O halde MHP İl Kongresi'ne ilişkin tahminde bulunalım.

Bu kongreyi, Varol Demirköse kazanır…

Hem de çok rahat kazanır.

***

Bunun nedenleri var…

MHP içinde şu anda yönetim kademelerinin dışında kalmış olan ve sayıları iki elin parmaklarını geçmeyen muhalifler, MHP Genel Merkezi'nin "tek aday" kararına rağmen, "aday" çıkarmış olsa bile, parti içinde oluşmuş sağlam siyasi dengeleri değiştirebilecek güce sahip değiller.

MHP İl Başkanı Varol Demirköse'ye, MHP Genel Merkezi tarafından "tam destek" veriliyor.

Bu destek sadece MHP Milletvekili Erkan Haberal ve MYK Üyesi Murat Kotra'dan ibaret değil…

Varol Demirköse'nin il başkanlığı yaptığı iki yıl boyunca yaptığı bütün çalışmalar, hazırladığı bütün raporlar MHP Genel Merkezi tarafından yakinen biliniyor ve değerlendiriliyor.

Bu çalışmalar sadece siyasi çalışmalardan ibaret olmayıp, Zonguldak'ın öne çıkan sorunların tespiti ve çözümü yönünde raporlar da aynı şekilde değerlendiriliyor.

Bunların içinde, mesela, ÇATES'in yeniden üretime başlaması, TTK'da kademeli olarak mekanizasyon sistemine geçilmesi, esnaf temel ihtiyaç kredilerinin ikinci kez ötelenmesi ve benzeri konularda MHP Genel Merkezi'ne sunulup, kabul görüyor ve Cumhur İttifakı kapsamında çözüme kavuşması da kolaylaşmış oluyor.

Bu nedenle MHP İl Başkanı Varol Demirköse, MHP Genel Merkezi nezdinde " tam güven" sağlamış durumda.

***

Kongre öncesinde "istişare yapılmadığı" konusu gerçeği yansıtmıyor…

Siyasetle uğraşan herkes bilir ki, istişare tek yöntemden ibaret değildir.

Varol Demirköse, kongre öncesinde defalarca MHP Genel Merkezi'ne davet edilmiş, ayrıca kendi çalışmalarını sunmak üzere de adeta Ankara'yı su yolu haline getirmiştir.

MHP ilçe başkanlıkları ile sürekli istişare edilmiş, gerek siyasi, gerek diğer konularda bilgi alışverişi gerçekleşmiştir.

Şu andaki tabloya göre, MHP Genel Merkezi'nden tam destek gören Varol Demirköse'ye, MHP ilçe teşkilatları tarafından da tam destek verilmektedir.

Bunun sonucu bellidir…

Karşısına "aday" çıkarılsa bile, kongrenin galibinin çok büyük bir farkla Varol Demirköse'nin olacağını tahmin etmek zor değildir.

***

Son olarak bir "varsayımda" bulunalım…

Diyelim ki, yüzde bir ihtimal dahi olsa, seçimi Varol Demirköse değil de, karşısına çıkarılan aday kazanmış olsun.

Peki, MHP Genel Merkezi, kendi kararına rağmen, aday olan bu kişinin o makamda durmasına izin verir mi?..

Parti disiplini, MHP'nin özel önem verdiği konulardan biridir. Bu disiplini "es" geçip, aday olan siyasetçinin, seçimi kazansa bile, MHP Genel Merkezi'nden kabul göreceğini düşünmek, en azından siyaseti bilmemek anlamına gelecektir.

MHP delegasyonu Varol Demirköse'yi destekliyor, kongre sonunda bu açıkça görülecektir.

Bu kongrenin sonucu başlamadan bellidir.

Seçimi Varol Demirköse kazanır.

MHP içinde hiç kimse "kaybedenler kulübü"ne üye olmak istemiyor çünkü...