Büyük Birlik Partisi Zonguldak teşkilatlarında huzursuzluk devam ediyor.

Son olarak BBP Alaplı İlçe Başkanı İlhan Kartal ve yönetiminin istifasının ardından istifaların çorap söküğü gibi devam edeceği tahmin ediliyor.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Uysal'ın kendi siyasi çıkarları uğruna partiyi başarısızlığa sürüklemesi ve bu seçimde geçen seçime göre yüzde yüze yakın oy kaybettirmesi bardağı taşırdı.

BBP Zonguldak teşkilatlarında Hüseyin Uysal ve il başkanı olarak atadığı Nihat Şen'in istifası isteniyor.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Uysal seçim süreci başlamadan önce Zonguldak'ta milletvekili adaylığında kendisine rakip olarak gördüğü BBP İl Başkanı Serdal Acar'ı usülsüz olarak görevden aldırmış, yerine atadığı il başkanı 10 gün sonra istifa etmiş, ikinci kez atadığı ii başkanı Nihat Şen ise hiçbir siyasi varlık gösterememişti.

14 Mayıs seçimlerinde Zonguldak'ta Büyük Birlik Partisi'ni hezimete uğratan Hüseyin Uysal ve Nihat Şen'e partinin ilçe yönetimleri ve parti tabanından gelen istifa sesleri giderek yükseliyor.

Partililer, il başkanlığı döneminde Büyük Büyük Partisi'ne Zonguldak'ta tavan yaptıran ve kısa sürede belde teşkilatlarına varıncaya kadar teşkilatlanmayı sağlayan Serdal Acar'ın yeniden il başkanlığına getirilmesini talep ediyor.

Serdal Acar'ın göreve dönüp dönmeyeceği ise merak ediliyor.

İlhan Kartal'dan Uysal'a eleştiri

Büyük Birlik Partisi Alaplı İlçe Başkanlığı'ndan istifasının ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yapan İlhan Kartal ise Hüseyin Uysal'ı eleştirerek şunları söyledi :

" Kıymetli arkadaşlarım
Sizlere çok teşekkür ederiz. Biz istifa etmekte geç kalmadık. Nedeni herşey düzelir diye bekledik. Ama genel başkan yardımcımız Hüseyin Uysal'ın yanlış kararlarıyla istifaya zorlandık. Zonguldak'ta 15 ayda 4 il başkanı gördük. Ben ve ekip olarak bunla olmaz dedik ve istifa ettik. Her zaman CUMHUR İTTİFAKINI destekleyeceğiz."

HABER MERKEZİ

Editör: Oğulcan Öz