her ne kadar Zonguldak olarak resmi olarak büyükşehir olmasak ta gönüllerde Zonguldak her zaman büyük şehirdir.
Zonguldak yeni tip korona virüs (Kovit-19) ile mücadelede Türkiye'de adını herkes anar oldu.
Tüm Türkiye'de Zonguldak ismini artık en küçük çocuklar dahi artık biliyor
Tüm ulusal TV ve gazetelerde Zonguldak ismi hep alılır oldu

"31 büyükşehir ve Zonguldak"
"23 büyükşehir ve Zonguldak" 
"14 büyükşehir ve Zonguldak"
olarak 
Kovit-19 ile mücadele kapsamında Zonguldak son günlerde hep büyükşehirlerle birlikte anılır oldu.
Haliyle büyükşehir olma fikri Zonguldak'ta artık iyice olgunlaşmaya başladı.
Zonguldak insanı artık büyük şehir fikrini benimsemeye başladı.
28 Nisan'da yani 12 gün önce yine bu sütunlarda "http://www.yeniadimgazetesi.com/buyuksehir-olmaliyiz-makale,1880.html" bir yazımı okuyan herkes hatırlayacaktır. Ve Bugünde 22.Dönem Zonguldak Milletvekili Harun Akın'da hükümete seslenerek Zonguldak'ın büyükşehir yapılması gerekliliğine vurgu yaptı. Akın sosyal medyadan bu çağrıyı seslendirerek, "Bugün yasak konulan şehirler ile ilgili yapılan açıklama ile 9 Büyükşehir’in daha yasağı kalktı. 23 artı Zonguldak, 14 artı Zonguldak olarak devam ediyor. Endişemiz şudur ki Bir sonraki açıklama, Büyükşehirlerin tamamı kalktı Zonguldak devam ediyor olmasıdır. İnşallah,sadece Zonguldak olarak devam etmeyiz. TBMM açıldığında Zonguldak’ın Büyükşehir olması gerekliliğini, Zonguldak’ın yer altı ve yer üstü enerji üretimi ile Türkiye’nin en güçlü üretim merkezi olduğunu, limanları, havaalanı, tünelleri, karayolları ve tarımı ile insan sağlığının önemini de içeren kapsamlı bir çalışma sunulur. Zonguldak, iş başındaki hükümet ile acilen müzakere masasına alınmalıdır." dedi. Harun Akın bu konuda sonuna kadar haklı
Çünkü Zonguldak büyükşehir olmayı çoktan hak etti.
Çünkü Zonguldak bağrından Bartın ve Karabük gibi 2 tane il çıkartmış bir vilayettir.
gönlü zengindir
gururludur
hep vermiş ama hiç istememiş
Ama merkezi hükümetin de artık bu gururu, Zonguldak'ı büyükşehir yaparak ödüllendirmelidir

Ben ve benim gibi tüm Zonguldaklılar aynı şeyi düşünüyor.

**

PROFESYONEL GAZETECİ YETİŞTİRMEK..
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr Öğretim Üyesi Tuğba Akdal, dün Zonguldak Gazeteciler Cemiyetimizi ziyaret etti. 
Ziyarette Cemiyet Başkanımız Derya Akbıyık ile görüşen Tuğba Akdal, "Basın sektörüne profesyoneller yetiştiriyoruz" şeklinde konuştu. ZBEÜ'nün iletişim fakültesi neredeyse mezun verecek duruna geldi. Gerçekten de iletişimde ve basın sektöründe uzman öğretim üyesi ve öğretim görevlilerinden oluşan bir akademisyen yapısıyla göze çarpıyor. İletişim fakültemizle gurur duyuyoruz. ZGC olarak iletişim fakültesine destek olmaya devam edeceğiz.

**

BU HAFTA SOSYAL GÜVENLİK HAFTASI..
11-17 mayıs tarihleri arasında Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlanıyor.
2008 öncesi temelleri atılmaya başlayan reform ile Sosyal Güvenlik Kurumu’nda norm ve standart birliği sağlanmış, uluslararası sözleşmeler ve sosyal güvenliğin temel ilkeleri çerçevesinde bütünleştirilmiş bir sosyal güvenlik ağı kuruldu. Sosyal Güvenlik Kurumu etkin, idari ve mali yapısı güçlü teknolojik alt yapısı, bilgi teknolojisini yaygın kullandığı, muhasebe sistemleri, modern tekniklerle yönetilen ve toplumun tüm kesimine hizmet eden bir kurum oldu. SGK Türkiye’nin dört bir yanında 81 il müdürlüğü ve 502 Sosyal Güvenlik Merkezi’nde binlerce personel ile hizmet veriyor. Kişinin doğumundan ölümüne, hatta ölümünden sonra hak sahiplerinin yanında yer alan bir kurum oldu. Vatandaş odaklı çalışmalar yapıyor.  Hele hele özellikle bu Kovit-19 salgın süresinde SGK sahadaki zorlukları aşmak için yaptıkları düzenlemeler yüz güldürdü. hem Sosyal Güvenlik Kurumu'nu önemi ve hem de sosyal güvenliğin önemi bir kez daha ortaya çıkmış oldu.
11–17 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası kutlu olsun