Şimdi şöyle bir şey düşünelim

Bu öyle bir canavar ki

Türkiye’de yılda 7 bin kişini canından ediyor

Ve yine her yıl Türkiye’de 250 bin insan yaralanıyor ya da sakat kalıyor.

Böyle bir canavar olabilir mi

Oluyor işte

Buna Türkiye’de trafik canavarı deniyor.

Bu trafik canavarı insanlarımızın canını almaya, yaralanama, sakat bırakmaya durmaksızın devam ediyor.

Biliyoruz ki gerçekte canavar diye bir şey yok

Peki canavar kim burada

Canavar olan insanların içindeki kuramlara uymama, bana bir şey olmaz mantığı ile hareket etmesinde doğan bir sonuçtur sadece.

Malum Türkiye’de 4-10 Mayıs tarihleri arasında Karayolları ve Trafik Güvenliği Haftası.

Türkiye genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da bu hafta düzenlene çeşitli etkinliklerle kutlandı ve kutlanmaya da devam edecek.

Zonguldak’ta Atatürk Anıtı’nda hafta nedeniyle çelenk sunum programı oldu.

Trafikten sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Çerçi, konuşmasında çarpıcı veriler açıkladı.

TRAFİK KURALLARINA UYALIM, UYMAYANLARI UYARALIM

Verilen rakamlar insanı korkutuyor gerçekten.

7 bin insanı öldürüyor, 250 bin insanı ise yaralıyor, sakat bırakıyor.

Trafik kazalarında verilen kayıpların geçmişte ülkemizde yaşanan terör olaylarından daha fazla olduğu aşikar.

Sonuçta araçları kullanan da biz insanlar tabi ki

Böyle bakarsak trafikte her zaman öncelik insan olmalı

Trafik kazalarının ve kazalar neticesinde meydana gelen maddi ve manevi kayıpların çokluğu göz önüne alınarak bu sorun devlet katında ile alınmış ve bu bağlamda bir çok proje hayata geçirilmiştir. Projeler kapsamında faaliyetler ilimizde de titizlikle yürütülmüş, trafik kazalarında bir kaza sonucu ölüm ve yaralanmalar da ciddi oranda azalmalar sağlandı. Ayrıca yayaların maruz kaldığı trafik kazalarını engellemek amacı ile içişleri bakanlığı tarafından öncelik hayatın, öncelik yayanın sloganıyla 2019 yılı yaya öncelikli trafik yılı ilan edilmiş ve ülke genelinde farkındalık faaliyetleri yapılması için yıl boyu devam edecek bir kampanya başlatıldı. Trafik kazalarında ölüm ve yaralanma riskini en aza indirmek adına emniyet kemeri kullanmanın alışkanlık haline getirilmesi amacıyla de denetimler artarak ve kararlılıkla devam ediyor. Vatandaşlar olarak ta bu konuda gerekli hassasiyeti göstermeliyiz kesinlikle.  Trafik kurallarına uyduğumuz müddetçe trafik canavarına veya terörüne ne derseniz deyin asla kurban gitmemeliyiz.

Canlarımızı yitirmeyelim

**

HOŞ GELDİN YA ŞEHRİ RAMAZAN

Rahmet, bereket ve af kapılarının sonuna kadar açıldığı mübarek Ramazan ayına girmiş bulunuyoruz. Ramazan ayını diğer aylardan ayıran en önemli özelliği oruç ayı olmasıdır. Zira oruç ibadeti, insanlığa sabr-ı cemili öğütleyen, insanlığı teskin eden, kendisiyle hemhal olanları da ihya ederek bir süreliğine hayatın vahşi tüketim kültüründen uzak tutan mühim bir ibadettir.  Üstelik Ramazan ayı, sadece oruç ibadetiyle sınırlı kalmayıp, nafile ibadetleriyle de paylaşmayı, yardımlaşmayı, muhabbeti, sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, Ramazan'ın hakkını vermek üzere herkese öğütler.  Zira Ramazan atmosferi insanların nefislerini dizginleyerek, yumuşamasına ve ahlaki değerler çerçevesinde davranılmasına imkân sağlar. Ramazan ayını diğer aylardan ayıran özelliklerinin başında rahmet, merhamet, bereket ve günahların affına vesile olması gelmektedir. Baştan sona bir feyz, rahmet ve bereket mevsimi olan bu günlerde iradeleri güçlendiren oruç, cömertliği, ikramı ve paylaşmayı öğreten iftar, ibadetin neşe ve coşkusunu bütün ilk günkü aşkla topluma yayan teravih, hayır ve bereketin en mühim nazargahı sahur, bütün bu yüksek değerlerin manevi dünyamızı kuşattığı Kadir Gecesi, akıl ve gönülleri manevi bir atmosferde zirveye taşıyan ve dinî duygunun kolektif olarak paylaşılmasını sağlayan hatim ve mukabeleler, toplumun sosyal yaralarını saran zekât ve fitreler, toplumun birlik ve beraberliğini pekiştiren bayram ile Ramazan ayı, ferdi hayatta dindarlığın, sosyal hayatta dayanışma ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşanmasına ve Müslümanlar olarak arınma ve yenilenme bilincimizin tazelenmesine vesile olur.

Bu dileklerle mübarek Ramazan ayının milletimize, İslam âlemine ve insanlığa barış, sevgi ve huzur getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim.