Bak şimdi neşem yerine geldi
Nasıl gelmesin ki
Haberi okuyunca Zonguldaklı olarak, Kilimlili olarak inanın çok mutlu oldum.
Yaklaşık olarak 500 kişinin istihdam edildiği ve Zonguldak ekonomisini bel kemiği olan Çatalağzı Termik Santrali’nde bilindiği gibi üretim yılbaşı itibariyle durdurulmuştu. Nedeni ise bacasında filtre olmamasıydı. Bundan dolayı Çevre ve şehircilik Bakanlığı’nca ÇATES’in üretim durduruldu. 31 Aralık 2019 tarihinde üretimin durdurulmasıyla birlikte Zonguldak’ta bu kadar çalışan ne olacak, aileleri ne olacak, işten çıkartılacaklar nı, bu kişiler işsiz kalırsa başka nerede iş bulabilecekler gibi bir çok konuda tedirginlik hakimdi. Ayrıca Çates bildiğiniz gibi rödevans saha sahipleri içinde oldukça önemliydi çünkü Çates’e verdikleri kömürle birlikte yüzlerce çalışanı istihdam ediyorlardı. 

ELSANA TEŞEKKÜR..
Ve ÇATES üretime başlıyor haberi ile birlikte Zonguldak rahat bir nefes aldı.
Çatalağzı Termik Santrali’nin yeniden üretime başlaması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı geçici izin belgesi verdi. Filtre için çalışma tamamlanırken. ÇATES, bakanlığın geçici izniyle birkaç gün içinde üretime başlayacak.
İşte bu haberle birlikte Zonguldak olarak rahat bir nefes aldık.
Zonguldak’ımıza, hayırlı olsun
Tabi ki bu konuda kararlılıkla hareket eden ÇATES’in sahibi olan ELSAN Firması yetkililerine Zonguldak adına teşekkür etmek gerekiyor.
Hemen çalışmalara başlayarak eksiklikleri tamamlanan ÇATES, yeniden ülke ekonomisine can vermeye devam edecek, 


**

KANAL Z’NİN GÜCÜ..
AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Zonguldak Gazi Ortaokulu velilerine müjdeli haberi Kanal Z ekranlarından verdi.
Murat Altay’ın sunduğu Güne Başlarken programına telefon bağlantısıyla katılan Milletvekili Hamdi Uçar öğrencilerin yeni okullarına alınacağı müjdesini verdi. Gazi Orta Okulunun yeni yerine alınması konusunda Vali Bektaş’ın karar aldığını, 800 öğrenci kapasiteli okula. 250 öğrenci olduğu için başka okullardan da öğrenciler alacağını söyledi.
Kısa bir süre önce de yine Güne Başlarken programına telefon bağlantısıyla katılan Hamdi Uçar, sorunu çözülmek üzere olduğunu ifade etmişti.
Diğer bir çok konuda olduğu gibi bu sorunun da çözülmesinde, Kanal Z’nin yayınlarının etkisi gerçekten çok büyük.
E ne de olsa Kanal Z,
Zonguldak’ın sesi, kulağı ve dili olmak kolay mı

**
GÜNÜN EN ANLAMSI SÖZÜ:
Biz ordusu olan bir ülke değil
Milleti ordu olan bir ülkeyiz
(Cüneyt Arkın)