Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü'nde, bakanlık müfettişlerince tespit edilen usülsüzlüklerin ardından birçok yönetici ve usta öğreticiye görevden alma, maaştan kesme, kademe ilerlemesinin durdurulması, kurs yasağı ve kınama cezaları verilmişti.

Özellikle adrese teslim ihale ve doğrudan teminlerin belirli kişilere verildiğine ve aynı işleri yapan diğer ilçe esnafının yok sayıldığı iddiaları üzerine, bazı ilçe esnaflarının bu iddiaların doğruluğunu teyit edecek şekilde bilgi verecekleri öğrenildi.

Rekabet koşulları oluşturulmadan, belli kişi veya firmaların korunarak usülsüzlük yapıldığına ve ilçede aynı işleri yapan diğer esnaf ve ticaret erbabının mağdur edildiğine ilişkin verilecek bilgilerin soruşturmanın derinleştirilmesine ve yeniden müfettiş görevlendirilmesine neden olabileceği bildiriliyor.

Konuyla ilgili iddialar arasında, bir AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi'nin firmasına "adrese teslim" şeklinde iş yaptırıldığı ve malzeme alındığı, ayrıca ilçedeki belli bir iki firmadan bilgisayar ve bilgisayar malzemeleri ile kamera cihazlarının alımlarında korunduğu ve usulsüzlük yapıldığı yer alıyor.

Bugüne kadar konuyla ilgili açıklama yapmaktan çekinen ve suskunluğunu muhaza eden ilçe esnafından bazılarının konuyla ilgili bildiklerini aktaracakları öğrenildi. 

HABER MERKEZİ 

Editör: Oğulcan Öz