Yeni Adım'da yayınlanan " Kadıoğlu Mozaikleri " ile ilgili yayınlar üzerine Çaycuma'dan ses geldi.

Yayınlardan ötürü Yeni Adım'a teşekkür eden Çaycumalı vatandaşlar, 16 yıldır ilgisiz bırakılan ve bir türlü kazı çalışmaları yapılamayan Kadıoğlu Mozaiklerinin Ereğli Müze Müdürlüğü'ne bağlı olmasını yadırgadıklarını söyleyerek;

"Çaycuma ilçedir. Ereğli Müze Müdürlüğü ne alaka. İlçemizde keşfedilenden çok daha fazla tarihi eser bulunuyor. Köylerimizin yüksek kısımlarında Osmanlı'dan kalma kemer köprüler var, kimsenin ilgilendiği yok. Filyos Kalesi'nde kazı çalışmaları yapılmıyor. Kadıoğlu Mozaikleri tamamen korumasız vaziyette. Orada evi bulunan vatandaş tarafından korunuyor. Bu mozaiklerin devamında antik şehir veya antik bir saray olması çok büyük ihtimal. Böylesine tarihi bir zenginliği risk altında korumasız bırakmak kabul edilemez. Derhal koruma önlemlerinin alınmasını ve kazılara başlanmasını bekliyoruz" şeklinde konuştular.

Çaycuma'ya mutlaka müze kurularak, Filyos Kalesi, Kadıoğlu Mozaikleri ve Osmanlı'dan kalan tarihi kemer köprüler ile diğer tarihi eserlerin Çaycuma Müze Müdürlüğü'ne bağlanması gerektiğini hatırlatan vatandaşllar, " Sayın Valimizden ve milletvekillerimizden bakanlık nezdinde girişimde bulunup, ilçemize mutlaka müze müdürlüğü kurulmasının sağlanmasını bekliyoruz. Çaycuma'daki tarihi eserlerin Ereğli Müze Müdürlüğü'ne bağlı olması mantıklı değil." diye görüşlerini açıkladılar.

HABER MERKEZİ

Editör: Oğulcan Öz