Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı katıldığı bir televizyon programında belediye şirketi üzerine sorulan soruya, “ÇAYBEL müteahhit bulamadığımız, işletmeci bulamadığımız, arzu ettiğimiz standartlarda yapılmasını istediğimiz ne kadar iş varsa hepsini yapıyor. ÇAYBEL belediyemizin eli, kolu olarak Çaycuma’ya çok değer katıyor” dedi

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı önceki gün katıldığı televizyon programında Gazeteci Murat Altay ve Gamze Taşdemir’in sorduğu pek çok soruya ayrıntılarıyla yanıt verdi. Ana konusu ‘Çaycuma’da koronavirüsle mücadele’ olan program, yeni belediye binasından yapılan ilk canlı yayın olarak da tarihe geçti. Yaklaşık iki saat süren programda konuşulan konular arasında belediyenin şirketi ÇAYBEL ve oluşturulması düşünülen içkili alan da yer aldı.

İÇKİLİ MEKÂNLARI TAŞIYARAK ÇAYCUMA’YA TARİHİ BİR HİZMET DE DAHA BULUNACAĞIZ

İlçede faaliyet yürüten alkollü mekânların bir arada toplanmasını sağlayacak çalışma için gelen soruy yanıt veren Başkan Kantarcı, “Bizi tüm gazine ve birahanelerin hepsini bir araya toplayacak bir proje geliştirdik. Bazı gazetelerde son derece yakışıksız şekilde ‘organize pavyon bölgesi’ olarak lanse edilmeye çalışıldı. Bu tabii ki bir maksatla yapılıyordu.  Size şöyle özetleyeyim: Çaycuma’da çok uzun yıllardan beri gazino türü yerler var. Bunların bir bölümü turistik kabiliyet de taşıyor. Ama özellikle İstasyon mahallesindeki birahaneler hakkında orada yaşayanlardan büyük şikâyetleri var. Aileler, anneler, kadınlar mahalle içinde kalan o işletmeler yüzünden hakikaten büyük sıkıntı çekiyor. Salt bu nedenle bu mahalleden taşınan insanlar tanıyorum. Buralara zamanında ruhsatları verildiği için iptal edemediğimiz gibi mevcut durumu değiştirmemiz de mümkün değil. Sorunu çözmek için mevcut işletmeleri, kimseyi rahatsız etmeyecek bir alana taşıyacak bir proje geliştirdik. İçkili alanları konumlandıracak yer bulmak o kadar kolay değil, çünkü mevzuatla belirlenen birçok şartın yerine getirilmesi gerekiyor. Biz ilgili tüm kurumlar ve bu alanda çalışan işletmecilerin de görüşünü alarak hem herkesin razı olduğu, hem de mevzuattaki şartları taşıyan bir yer belirledik.  Bürokratik işlemlerin devam ettiği bu çalışmada her şey yolunda görünüyor. Taşınma gerçekleşirse, bu tarihi anlamda Çaycuma’ya yapılmış çok büyük bir iyilik olacak. Birilerinin çıkarı zedelenecek ama bunu da yaparsak, kendimi, belediye başkanlığım döneminde tarihi bir hizmeti daha başarmış sayacağım. Buranın girişi çıkışı kontrol altında olacak. Güvenliği olacak. Bir takım asayiş olayları önlenecek. O mekânlar çok daha nezih ortama sahip olacak. En önemlisi de kimse rahatsız olmayacak” dedi.

ÇAYBEL OLMASAYDI, BİZ ŞU ANDA BU BİNADA RÖPORTAJ YAPAMAYACAKTIK

Programın son bölümünde belediyenin sahibi olduğu ÇAYBEL şirketiyle ilgili soruya da yanıt veren Kantarcı, sözlerini, “ÇAYBEL olmasaydı, biz şu anda bu binada röportaj yapamayacaktık. Müteahhit firmanın işi bırakmasından sonra binanın eksiğini, gediğini onlarını namı hesabına ÇAYBEL tamamladı. ÇAYBEL olmasaydı Çaycuma Belediyesi 48 konutluk Vadi Evleri’nin yapıp oradan ciddi bir gelir elde edemeyecekti. ÇAYBEL şu anda doğanın içinde, 82 konutluk, garajlı, bahçeli evler inşa ediyor. Çaycuma için örnek olan Sofia konutlarının inşaatını tamamlamak üzere. ÇAYBEL bizim bütün beton ihtiyacımız karşılayacak betonu üretiyor. Bölgenin tek lisanslı şirketi olarak ambalaj atıklarını topluyor. Bu yolla yılda bin ton civarında atık toplayan ÇAYBEL olmasa, biz bu plastik atıkları evsel atıklarla birlikte çöp depolama alanına gönderecek, bir de nakliye ücreti ödeyecektik. Bir de toprak altında bırakarak asırlar boyu doğayı kirletecektik. ÇAYBEL yediemin otoparkını çalıştırıyor. Şehirlerarası ve köy minibüs terminallerini, otoparklarımızı, yöresel ürünler satış noktamızı, konukevimizi işletiyor. İçinde tenis kortundan futbol, basketbol sahasına, kapalı yüzme havuzundan fitnes salonuna kadar her şeyin bulunduğu Batı Karadeniz’in en büyük spor kompleksini kuruyor. ÇAYBEL müteahhit bulamadığımız, işletmeci bulamadığımız, arzu ettiğimiz standartlarda yapılmasını istediğimiz ne kadar iş varsa hepsini yapıyor. ÇAYBEL çok spekülasyon konusu yapılmak istendi. Bülent Kantarcı’nın şirketi dendi. Ben de ‘Evet, burada kaldığım sürece o benim şirketim’ diye cevap verdim. ÇAYBEL belediyemizin eli, kolu olarak Çaycuma’ya çok değer katıyor” diyerek tamamladı.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi