Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun’u makamında ağırlayarak, ilçedeki eğitim sorunları hakkında bilgi verdi, “Çözümler için katkı vermeye hazırız” dedi. 

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun’u makamında ağırlayarak, ilçede, eğitimin niteliğinin artırılması, altyapı eksiklerinin giderilmesi konusunda fikir alışverişinde bulundu. Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş’ın da hazır bulunduğu ziyarette sorunların çözümü içim işbirliği ve koordinasyonun önemi üzerinde tam bir mutabakat sağlandı.  Belediye Başkanımız Kantarcı, mimari tasarımı Belediyemizce düzenlenen ulusal bir yarışma ile belirlenen Çaycuma Bilim Merkezi Projesi ile ilgili bilgiler verdiği Tosun’dan Bilim Merkezi’nin Zonguldak’ın da merkezi sayılması ve bir devlet projesi haline dönüşerek desteklenmesi için destek istedi. 

ÇOCUKLARIN BEDENSEL GELİŞİMİ İÇİN BİRÇOK ALTYAPI YATIRIMI YAPILDI

Çaycumalı çocukların bedensel ve sportif gelişimi için her türlü altyapı yatırımını gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Kantarcı, bu amaçla içinde yüzme havuzu da bulunan spor merkezinin kaba inşaatının tamamlandığını, ince işleri için yakında ihaleye çıkılacağını söyledi. Spor merkezinin etrafında “Ada Spor Merkezi” adıyla yaptıkları futbol sahası, kapalı açık, tenis alanlarının bittiğini, bocce ve okçuluk pistlerininse bitme aşamasında olduğunu dile getiren Kantarcı, ortaya çıkarılan kompleksle Çaycuma’nın her alanda spor yapabilen bir kent haline geldiğini ifade etti.

KÖY OKULLARINA ÇOCUK PARKLARI KURMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Geçtiğimiz dönemde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladıkları protokol çerçevesinde, fiziki koşulları uygun olan köy okullarına çocuk parkları kazandırdıklarını da söyleyen Kantarcı, bu uygulamanın yeni dönemde de devam edeceğini bildirdi. Kent merkezindeki Barbaros Kutlutaş Okulunun hemen önündeki alanın, Özel İdare tarafından, altının otopark, üstünün okul bahçesi olarak projelendirildiğini de bildiren Kantarcı, bunun en kısa zamanda hayata geçmesinin o bölgedeki otopark sorununun çözümü açısından da önemli olduğunu söyleyerek, Tosun’dan bu konuda da yardımcı olmasını rica etti.

NİHAT KANTARCI LİSESİNE SPOR SALONU, PEHLİVANLAR’A İLKOKUL ACİLEN YAPILMALI

Belediye olarak okul yapımı konusunda da inisiyatif aldıklarını söyleyen Başkan Kantarcı, Pehlivanlar Mahallesi’nde yakıcı bir ihtiyaç halinde olan ilkokul için ülkenin önde gelen bir mimarlık ofisine proje yaptırdıklarını, Belediye olarak bu okulun kaba inşaatını yapmaya hazır olduklarını da dile getirdi. Kantarcı’nın sözünü ettiği bir diğer husus da, Nihat Kantarcı Lisesinin spor salonu ihtiyacı oldu. Bu salonun ilk yatırım programına mutlaka alınması gerektiğini ifade eden Başkan Kantarcı, son derece samimi geçen görüşmenin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun’a, günü anısına, Ambrosia mozaiğinden oluşan bir plaket armağan etti.  

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi