Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, hafta sonu yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı ile ilgili yayımladığı mesajda, “Yıllardır buna hazırlanan sevgili evlatlarıma yaşamlarında yeni bir dönemin başlangıcını oluşturan sınavın hiçbir şeyin sonu olmadığını anımsatmak isterim. Stresten arınıp daha iyi sonuçlara ulaşmaları ancak böyle düşünmeleriyle mümkündür” dedi.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, biten 2018-19 eğitim yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Kantarcı mesajında, “Yeni sistem değişikliği tartışmaları gölgesinde bir eğitim-öğretim yılını daha geride bıraktık.  Öncelikle yağmur, kar, çamur demeden okuluna devam edip öğrenim hayatlarını büyük bir sorumluluk duygusuyla sürdüren evlatlarımızı, hiçbir özveriden kaçınmadan onlara eğitim vermeye çalışan sevgili öğretmenlerimizi kutluyor, ayrımsız hepsine teşekkür ediyorum. Her birinin bugün başlayıp yaklaşık üç ay sürecek olan tatili sonuna kadar hak ettiğini düşünüyor, yaz tatili boyunca gönüllerince dinlenip, eğlenmelerini diliyorum. Bu vesileyle sevgili çocuklarımıza kimi tavsiyeler de bulunmak istiyorum. Tatili lütfen internetin esiri olmadan geçirin. Bir program dahilinde başta klasikler olmak üzere güzel kitaplar okuyun. Bol bol spor yapıp gezilere, yürüyüşlere çıkın. Bulduğunuz her fırsatta kendi çevrenizde keşifler yaparak bölgenizi tanıyın. Dil, müzik, resim gibi kurslara giderek kendinizi geliştirmenin yollarını arayın. Hiç unutmayın, iyi yetişmiş, çok yönlü düşünen, sağlıklı bir nesle bu ülkenin çok ihtiyacı var” dedi.

BİLİMİ VE AKLI REHBER EDİNMİŞ BİR GENÇLİK İSTİYORUZ

Hafta sonu yapılacak Yükseköğrenim Kurumları Sınavı’na girecek öğrencilere başarı dileklerini de ileten Kantarcı, “Yarınların çok daha güçlü, uluslararası toplumda daha saygın, çok daha kalkınmış Türkiye’sini ortaya çıkarmak için dünyayı tanıyan, kendine güvenen, araştıran, sorgulayan, bilimi ve aklı rehber edinmiş bir gençlik yaratmak ertelenemez bir görev olarak önümüzde duruyor. Gençlerin kendilerine fırsat tanındığında, üstün gayret göstererek ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacağına inancım kesinlikle tam. Hafta sonu yapılacak Yükseköğrenim Kurumları Sınavı’nın bu hedeflere ulaşmanın önemli bir adımını oluşturduğunu düşüyorum. Aileleri ve öğretmenleriyle birlikte yoğun emek harcayarak hazırlanmaları da gösteriyor ki, onlar da bunun biliciyle hareket ediyor. Yıllardır buna hazırlanan sevgili evlatlarıma yaşamlarında yeni bir dönemin başlangıcını oluşturacak sınavın hiçbir şeyin sonu olmadığını da anımsatmak isterim. Stresten arınıp daha iyi sonuçlara ulaşmaları ancak böyle düşünmeleriyle mümkündür.  Bu duygularla hayatlarının tamamlayıcı unsuru olan üniversitelere ilk adımı atmak için sınava girecek tüm evlatlarımızın heyecanını paylaşıyor, üstün başarı dileklerimle o güzel alınlarından öpüyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi