Merkezi Almanya'da yer alan Avrupalı Çaycumalılar Derneği  Başkanı Muharrem Yiğit, Adalet ve Kalkınma Partisi  Çaycuma İlçe Başkanı Birol Yiğit'i ziyaret etti.

ÇAYCUMA -2013 yılında Almanya'da kurulan Avrupalı Çaycumalılar DerneğiBaşkanı Muharrem Yiğit, Adalet ve Kalkınma PartisiÇaycuma İlçe Başkanı Birol Yiğit'i işyerinde ziyaret etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, yurt dışındaki hemşehrilerimizin sorunları masaya yatırıldı.

'' Yurt dışında büyük bir Çaycuma daha var ''

Adalet ve Kalkınma Partisi Çaycuma İlçe Başkanı Birol Yiğit, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, yurt dışındaki vatandaşlara büyük önem verdiklerini belirterek, vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü noktasında, her türlü çalışmayı yaptıklarını vurguladı.

Başkan Yiğit: '' Adalet ve Kalkınma Partisi iktidara geldiği günden beri, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda,yurt dışındaki vatandaşlarımız ile yakından ilgileniyoruz. Bugüne kadar bedelli askerlik, emeklilik gibi bir çok alanda yurt dışındaki vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm getirildi. Oradaki sivil toplum kuruluşları ile de yakın ilişkiler içerisindeyiz. ÇAYDER'in faaliyetlerini yakından takip ediyoruz. Çaycumalıların, yurt dışında örgütlenmesi çok önemli. Yurt dışında yaşayıp, memleketlerinin sorunları ile alakadar olmaları bizi mutlu ediyor. Yurt dışında büyük bir Çaycuma var. Almanya ve Türkiye arasında tarihe dayalı derin dostluklar mevcut. Bizler bu ilişkileri daha da geliştirip, yöremiz adına neler yapabileceğimiz konusunda ÇAYDER Başkanı Muharrem Yiğit ile bir istişarede bulunduk. Onları, Çaycuma'da yapacakları çalışmalarda her türlü desteğe hazırız. Yeter ki yapılan hizmetler Çaycuma için olsun '' dedi.

Birol Yiğit, yurt dışındaki vatandaşlara selamlarını da ileterek, her daim yanlarında olduklarını ve kapılarının yirmi dört saat açık olduğunu söyledi.

'' Herşey Çaycuma için ''

ÇAYDER Başkanı Muharrem Yiğit ise, ÇAYDER olarak yurt dışında kurulan Çaycuma adına ilk dernek olduklarını hatırlatarak, önümüzdeki dönemde ciddi çalışmalar ile hem yurt dışında, hem de Çaycuma adına çalışmalar planladıklarını ifade ederek, Birol Yiğit'ten destek istedi.

ÇAYDER Başkanı Muharrem Yiğit, '' ÇAYDER, 2013 yılında Almanya'da kuruldu. Kısa bir dönem haricinde, hiç durmadan çalıştık. Yaptığımız yeni planlamalar çerçevesinde, önümüzdeki günlerde hem Almanya, hem Çaycuma'da etkin çalışmalar yürüteceğiz. Dün olduğu gibi, bugünde Çaycuma için çalışmaya devam edeceğiz. Derneğimize yeni katılan arkdaşlarımız oldu. Çalışmalarımızı daha etkili hale getirip, vatandaşlarımıza faydalı çalışmalar yürüteceğiz. Aynı zamanda köylüm olan ilçe başkanımız Sayın Birol Yiğit ile istişarelerde bulunduk. Daha sıkı çalışma ve el birliği ile güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyoruz. Herşey Çaycuma için. Birol başkanıma da görevinde başarılar diliyorum. Çok azimli ve çalışkan bir kardeşimiz. ÇAYDER olarak, ülkemizden asla kopmadık. Memleketimize bir nebze faydamız olacaksa ne mutlu bize '' dedi.

ÇAYDER, Almanya'da bir çok çalışma ile ses getirirken, yerel siyasette de kendini gösteriyor. Dernek, Çaycuma'nın yurt dışındaki ilk derneği olarak, ilçenin tanıtımına büyük katkı sağlıyor.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi