Çaycuma Halk Eğitim Müdürlüğü’nde şaibe ve usulsüzlük iddiaları bitmek bilmiyor.
Özellikle halk eğitim kurslarının açılması ve sürdürülmesine ilişkin keyfi uygulamalar yapıldığı, halk eğitim müdürüne yakın olan usta öğreticilerin korunup kollandığı, bazı usta öğreticilere ise sürekli mobing uygulandığı, kurs açmalarının engellendiği yönündeki iddiaların ayyuka çıktığı belirtiliyor.
İddialar arasında Filyoslu olan Halk Eğitim müdürünün, Filyoslu usta öğreticilere ayrıcalık tanıdığı, kurs açılması için en az 12 kursiyer bulunması zorunlu olduğu halde, 2-3 kursiyer ile kurs açılmasına izin verildiği, bu kurslarda devamlılık sağlanmadığı ve söz konusu usta öğreticilerin haksız kazanç sağladığı da yoğunla yer alıyor.
KURSLAR DENETLENMİYOR
Sürekli müfettiş soruşturmalarına tabi tutulan ve çeşitli cezalar alan Çaycuma halk eğitim müdürlüğü yöneticileri tarafından açılan kursların denetim dışı kaldığı bildiriliyor.
Milli Eğitim Müfettişleri tarafından yapılacak denetimler sonucunda gerçeğin ortaya çıkacağı belirtiliyor.

BU USTA ÖĞRETİCİ KİMDEN TORPİLLİ?

Yine iddialar arasında Halk Eğitim Merkezi Müdürü'ne yakın olanların kursa gelmeyenlere imza attırıp "gelmiş gibi" gösterildiği, müdürün bunlara gözyumduğu da yer alıyor. 

Daha önce Filyos'ta açılan bilgisayar kursuna haftasonu kursa katılması gereken usta öğreticinin kursa hiç gitmediği müfettişler tarafından tespit edilmiş ve 1 yıl süreyle kurs açmaktan men edilmişti. 

Bu kişinin aynı zamanda Halk Eğitim Müdürlüğü'nün bilgisayar ve malzemeleriyle ilgili doğrudan temin işleri yapan firmanın sahibi olduğu ifade edilirken Eğitim çevrelerinde "bu usta öğretici kimden torpilli?" sorusu yöneltiliyor. 

HABER MERKEZİ

Editör: Oğulcan Öz