Saadet Partisi Zonguldak Belediye Başkan Adayı Cem Dereli, Kamu Emeklileri Sendikası Komdederasyonu'nda (KESK) konuştu.

Saadet Partisi Zonguldak Belediye Başkan Adayı Cem Dereli yaptığı konuşmada Zonguldak'ın zaten 3. ligde olduğunu ve Merkez nüfusunun azalması ile birlikte Zonguldak'ın daha da küçüldüğünü yani amatör lige düştüğünü söyledi.

Türkiye'de ilden ilçeye dönüşen belki de tek vilayetin Zonguldak olduğunu belirterek yaşanan acı durumu gözler önüne seren Saadet Partisi Cem Dereli şunları söyledi:

"ZONGULDAK'IN SON KAYIP 20 YILIN TEK SEBEBİ AKP VE CHP'Lİ BELEDİYELERDİR"

"Özellikle son 20 yıldır çünkü 10 yılı AK Parti tarafından 10 yılı CHP tarafından yönetilen bir Zonguldak var. Bu son 20 yılda Zonguldak'a kaybettirdiler. Zonguldak'ın gelinen noktada şu anda kent yaşamı olsun, kentin içerisindeki vatandaşın ekonomik ve sosyal durumu olsun, bunlarla ilgili aslında Zonguldak Belediyesi'nin bu kayıp 20 yılının sorumlu olduğunu düşünüyorum ve söylüyorum.

"ZONGULDAK'I AKP VE CHP SARMALINDAN KURTARARAK ÜÇÜNCÜ BİR YOL AÇMAK İSTİYORUM"

Dolayısıyla üçüncü bir yolu açalım. İnşallah yeni şeyler söyleyelim. Yeni yaşamla bizim daha güzel bir Zonguldak olsun diye bir yola çıktık. Desteklerinizi bekliyorum inşallah.
Yani kendimi tanıtayım istedim. 
Yeni şeyler, güzel şeyler söyleyelim. Gördüklerimizi, öğrendiklerimizi burada kentimiz için en azından bir şeyleri hayata geçirme noktasında yapabilelim diye bir yola çıktım.

"BÖYLE GİDERSE İLDEN İLÇEYE DÖNÜŞECEK BELKİ DE TEK VİLAYETİZ"

Bugün tabii Zonguldak'ta kent merkezinde nüfus azalmasıyla Zonguldak'ın kayıplarına aslında yeni bir kayıp, yeni bir sayfa daha açılmış oldu. Zonguldak'ta işte belediye meclis üyesi sayısı 31'den 25'e düştü. Yani temsil kabiliyetini de artık Zonguldak kaybediyor.  Zonguldak'ta İller Bankası'ndan yani kamudan Zonguldak kent merkezine, Zonguldak Belediyesi'ne gelen paranın miktarı azalacak. Nunun dışında sosyal yardımlar yani lig düştük aslında. Yani zaten üçüncü ligdeydik. Yüz binin altına düşmeyle kamu ve devlet gözünde amatör lige düştük artık. Bu ben hep söylüyorum, insanlara şey geliyor, mizansen geliyor. Belki ilden ilçeye dönecek tek vilayet olacağız. Yani gidişat öyle. Hani amatöre de düştükten sonra futbol kulüpleri belli bir süre sonra başarısızlık devam ederse kapısına kilit vurup kapanır ya. Zonguldak O halde o noktaya doğru gidiyor. İnşallah bu kötü gidişe dur diyeceğiz. İnşallah bir şeyler yapacağız" dedi.
 

Kaynak: Ercan Demir