—ÖZEL HABER— 

Gazeteci-TV programcısı Cem Küçük, 2. Zonguldak Genel Ticaret Fuarında Kariyer Günleri'nde Zonguldaklılarla buluştu. 
Söyleşinin ardından Gazeteci ve Kanal Z programcısı Gamze Gayret’in sorularına yanıt veren Cem Küçük, 2. Zonguldak Genel Ticaret Fuarı’na siyasilerin ve iş adamlarının destek olmamasını eleştirdi. TFF tarafından soruşturması devam eden ve Zonguldak Kömürspor’u küme düşüren Ankara-Nazilli maçını ekrana taşıdığını ve nihai kararı beklediğini belirten Küçük, Zonguldak’ın yerel medyası ile ilgili de önemli ve çarpıcı açıklamada bulundu. 

“FUARA KATILIM OLMUYORSA SEBEBİ SİYASİLERDİR” 

2.Zonguldak Genel Ticaret Fuarı’na Zonguldak’ta yaşayan siyasilerin ve büyük firmaların destek vermediğini belirten Cem Küçük, yaptığı açıklamada söyle dedi,” Zonguldak’ta yapılan fuara küçük büyük demeden herkesin gelmesi gerekiyor. Siyasilerin katılım sağlanamadığı doğru bulmuyorum. Bu konu diğer iller içinde geçerli, ileri gelen firmalar fuara gelmiyorsa bu durumun içinde siyasilerin etkisi büyüktür. Firmalar ve siyasiler fuara gelebilir gelemedikleri takdirde stant açabilirler. 
Birliktelik olmadığı takdirde şehir ilerlemez. Yapılan fuar ve etkinliklere destek olunması gerekir.”

“ANKARA-NAZİLLİ MAÇINDA YÜZDE YÜZ ŞİKE VAR” 

TFF tarafından soruşturması devam eden ve Zonguldak Kömürspor’u küme düşüren Ankara-Nazilli maçını ekrana taşıdığını ve nihai kararı beklediğini belirten Küçük,” Ankara Nazilli maçında yüzde bir milyon şike var. Nazilli’nin bu hafta maçı yok. Eğer Zonguldak yenmiş olsaydı, kümede kalacaktı. Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz konuyu bize taşıyınca bende ekranda dile getirdim. Hal böyle olunca TFF konu ile ilgili inceleme başlattı. Kurul maçı izleyecek, tabi delil de lazım. Biz sahaya insek bir şut çekeriz. Diğer yandan da Zonguldak Kömürspor, bir maçta lisans lisans yetiştiremediği için 3 puanı silinmiş. Bu konunun böyle olması da yanlış, bu şehre iş adamları ve siyasiler sahip çıkmıyor. Maç izlenip incelenecek, yaptırım uygulanabilir. O taktir de Zonguldak Kömürspor’a yarayacak bir karar alınacaktır” ifadelerine yer verdi. 

“ ZONGULDAK MEDYASI İYİ BİR SINAV VERMİYOR” 

Zonguldak’ın yerel medyasının izlediği tutumu doğru bulmadığını belirten Gazeteci Cem Küçük, “Zonguldak’ta çıkan haberleri inceliyorum. Köşe yazarlarına bakıyorum herkes birbirleri hakkında yazıyor. Siyasi birisini  önce kötüleyip sonra övüyorlar, bu durum gazetecilik ilkesi ile örtüşmüyor. Bir anda yön değiştiriyorsam satın alınmışım demektir. Ya para ya güç ya da sizi bir şey ile korkutmuşlardır. Zonguldak’ta yerel medyanın Türkiye çapında çok etkili olduğunu söyleyemem. Fuara gelmeyen iş adamları da birisinin temsilcisi oluyor.  Ben öyle yazılar okuyorum ki gerçekle asla bağdaşmıyor. Bu küçük şehirde böyle yapanlar kendi çalıp kendi oynarlar. Zonguldakın genel medyasının iyi bir sınav verdiğini düşünmüyorum” dedi. 

Muhabir: Neriman Dengiz